Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Alergija na pršice in nakup opreme

Alergija na pršice in nakup opreme

Pozdravljeni,

Sem alergik, med drugim alergičen na pršice. Nekih hudih znakov sicer nimam, razen konstantnega odkašljevanja ( večinoma suhega ), ki je zelo moteč in nadležen.
V stanovanju nimam popolnoma nič motečega ( zavese, preproge, plišaste igrače, sedežna garnitura, oblazinjeni stoli ) razen postelje. Torej mi ostane le, da rešim ta problem. Načrt je sledeč. Kupil bom nov jogi in prevleko za njega ( tisto z zadrgo, ki ga celega neprodušno zaobjame ). Kar se tiče vzglavnika in oddeje, ju bom pral 2x na mesec, tako da prevleka zaenkrat ni potrebna.

Razlog, da pišem tukaj pa je, ker me zanima kje in kaj naj kupim. Ponudba je ogromna, razlike v ceni ravnotako. Npr. Dreamwalk prevleka za jogi stane 70€, Taja stane 80€, itd. Pomembno pa je tudi, da stvar 100% deluje, se pravi, da je preverjena. Za prevleko sem pripravljen dati do 100€, v kolikor bo seveda kakšna razlika v kvaliteti med 70 in 100€.

Potreben bo tudi nakup jogija. Mere najboljše kar 90×200, glede višine pa ne vem. Zdaj je standard 20cm višine, vendar se mi zdi to bolj slabo zaradi sesanja ( sesalec težje prodre v sredino jogija ). Zdaj načeloma imajo že jogiji sami od sebe neke vrste antialergijsko zaščito, kar ne škodi, vendar pa je vprašanje koliko je učinkovita, sploh glede na to, da bo jogi itak prevlečen z prevleko. Morda je bolj pomembno, da je udoben, da bom na njemu dobro spal. Oz. kaj pa vem, naj bo udoben in material, ki ne “vleče” pršic nase.
Glede cene sem veliko razmišljal. Jogiji so lahko poceni, lahko pa zelo dragi. Ker sem študent in sam skrbim zase, sem finančno precej omejen. Najraje bi jogi za max 100€, če je le mogoče dobiti kaj spodobnega. Vem sicer, da se stvar kupuje na dolgi rok, vendar na kratki rok moram tudi od nečesa živeti.

V kratkem imam pregled za alergijo in tam bom prosil, da mi dajo naprej napotnico za pregled astme. Ta moj kašelj je moteč. Mislil sem da je krivo kajenje, prenehal s kajenjem, ni pomagalo. MIslil sem da je želodčna kislina, spremenil prehrano in začel jemati tablete za zaviranje izločanja kisline, isto. Jogi sem oblepil s lepilnim trakom, opral vse ( prevleke, kouter, blazine ), kar pomeni da sem se verjetno znebil pršic, kašljam še vedno. Zdravniki mi ne znajo pomagati, vse kar povedo je, da imam malce rdeče grlo in da moram “eliminirati” možne vzroke enega za drugim. Vendar počasi mi zmanjkuje vzrokov….

Vnaprej hvala za odgovore in LP

Glede odstranjevanja pršice ste res izvedel vse ukrepe. Reklame za proizvode ne moremo delati, po mojem je najbolj prav, da prevleko za jogi kupite v trgovini z medicinskimi pripomočki, kjer vam bodo znali svetovati. Prevleka naj ne prepušča drobnih delcev, mora biti iz gosto tkane tkanine. Splača se kupiti samo prevleko za jogi. Ostalo naj bo pa pralno na 60 stopinj. Tako bo najmanj stroškov. Ko boste menjali sesalec pazite na to, da ima HEPA filter.
Za jogi je povsem vseeno kakšen je, nobenega ne boste mogli dovolj temeljito posesati – zato prevleka.
Kašelj je najbolj verjetno posledica zatekanja kisline. Včasih je potrebno več zdravil, da se to umiri. Pomaga tudi za 15-20 cm dvignjena postelja pri zglavju, ne se vležt takoj po obroku. Kava, alkohol, cigareti tudi zmanjšajo moč zapiralke, ki je med požiralnikom in želodcem. Dieta je pomembna.

Lep pozdrav, Mihaela Zidarn,dr.med.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Hvala za vaše odgovore. Verjamem, da reklame ne morete delati, verjetno pa je znano kateri proizvodi delujejo in kateri ne ? Če pa že o samem proizvodu ne morete svetovati, mi morda lahko svetujete podjetje, ki se ukvarja z medicinskimi pripomočki, se pravi katero podjetje je zanesljivo.

Glede kašlja…mi lahko svetujete še kakšno zdravilo ? Bom probal dvigniti posteljo na eni strani, čeprav je spanje na tak način zelo neudobno.

Iskrena hvala za vse vaše odgovore,

Lp

V letošnjem letu mineva 100 let imunoterapije, kar je približno takšen postopek,ki ga omenjate. Izvaja se tudi v naši ustanovi. V zadnjih 5 letih smo na takšen način zdravili pribl 2000 bolnikov.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

Lekarne in specializirane trgovine z medicinskimi
pripomočki so pravi naslov za nakup prevlek.
Glede zdravil je prav, da se obrnete na vašega izbranega
zdravnika.
Lep pozdrav,Miahela Zidarn

New Report

Close