Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Nujno prosim pomoc – nova ocala – bolece oci

Nujno prosim pomoc – nova ocala – bolece oci

Spoštovani!

Nujno bi potrebovala vašo pomoč.

Pred 3 meseci sem šla na regled k okulistu, ker je od zadnjega pregleda minilo že 3 leta in se mi je zdelo pametno, da pregled ponovim. Vsa ta leta sem veliko delala z računalnikom, kar je botrovalo temu, da se mi je diptrija malo povečala.
Na pregledu je računalnik izmeril -3 dipotrijo (za – 0,50 več kot prej). zdravnik mi je dal -2.50, ostalo do dioptrije pa cilinder.
Vesela z novimi lepimi očalmi, sem jih normalno nosila vsak dan. Moje oči pa so bile vedno bolj utrujene. Dobila sem žilice na beločnici in v 3 mesecih so bile bolečine v očesih vedno huje, iz oči mi je teklo, zjutraj sem se celo zbujala zabuhla.
1. v ponedeljek sem šla osebni zdravnici, da nimam kakšnega vnetja. (vnetja ni)
2. šla sem nazaj k okulistu, da preveri kaj je z dioptrijo. Okulist me je odslovil s stavkom, da po 50 letih prakse menda že ve kaj mi je predpisal, in da naj pa nosim čez dan (v službi) stara očala (s katerimi teh težav nisem imela) ko vozim avto (ali res daleč gledam) pa naj imam nova.

Kaj naj naredim? Ali menite, da lahko cilinder utruja, poškoduje oči? Ali je prav, da mi je zdravnik predpisal cilinder namesto dioptrije? Ali je res, da z dioptrijo na daleč ne smem delati z rač., kljub temu da so mi v optiki prodali stekla, ki so boljša za delo z rač.?

Žilice na beločnici se mi že “zajedajo” roženico! V vidnem polju imam nekakšne temno-svetleče pike in črte, oči so rdeče in solzne. Nova očala si ne upam več nositi.

Hvala in lep pozdrav,
Neza

Zelo bi mi pomagalo pri odgovoru, če bi mi napisali vašo starost.

Hvala in lp.

New Report

Close