Najdi forum

Sem priženjena, tašča me ne mara. Nisem pač po njenih merilih, ona je starejša in jaz sem kriva za vse. Čutim njen prezir, posmehuje se mi,…vsake toliko časa mi kako zabije direkt v obraz, na koncu pa pravi:raje trpim in sem tiho. Ima svoje stanovanje, plačane položnice od moža, vso pokojnino ima zase. Morala bi ji baje še kuhati, pospravljati…(???))).
Skratka, po 10-ih letih se počutim kot tujec. Imam 2 otroka. Ostala sem brez zaposlitve, veste kako se počutim doma z njo,…briga jo, da nimam denarja, ona “VIDI” KAKO je meni fino k sem doma…
Mož h.b. drži z mano. Jaz pa nimam motivacije za delo pri hiši, izogibam se jo.
Mož ima probleme z alkoholom. To ve, bojim se kako bo…če ga bo pil bom spokala. Upam da dobim službo….

Pozdravljeni!

Kolikor ste opisali svojo taščo, imam občutek, da bi se težko pogovorili z njo o tem, kako izboljšati vajin odnos.

Še najboljša rešitev bi bila, če bi se z možem in otrokoma odselili na svoje. Morda se vam to skoraj ne zdi možno glede na cene nepremičnin in najemnin. A če tako pomislite, nekatere družine pa niti nimajo možnosti bivanja pri starših, pa si morajo nekako urediti streho nad glavo in prav tako lahko to uspe tudi vam. Ali bi bili pripravljeni sprejeti ta izziv in se odreči bivališču, ki ga imate pri tašči? Tako bi lahko končno zaživeli bolj mirno in neobremenjeno. Tašči bi lahko še vedno hodili pomagat pri težjih opravilih, ki jih ne zmore sama… Na Občini se lahko pozanimate o možnosti najema neprofitnega stanovanja.

Če boste ostali pri tašči, predlagam čimvečjo distanco, da bo čim manj priložnosti za njeno izkazovanje nenaklonjenosti do vas. Ko pa že pride do tega, le-to odmislite kot neko zadevo, ki se vas ne tiče, saj dejansko je to njen problem, kako se vede in kakšna pričakovanja ima do vas. Pomembno je, da imate sami mirno vest, da prav ravnate, da sami ne prekoračujete mejo kulturnega in spoštljivega obnašanja. Ker včasih, ko je človek sprovociran, je to težko. Tako bosta tudi otroka imela dober zgled.

Za moža bi bilo dobro, če bi se vključil v skupino AA: http://www.aa-drustvo.si/. Vi pa lahko ne glede na to, če se bo on kam vključil, obiščete skupino AL-ANON za svojce alkoholikov, kjer boste dobili podporo: http://www.al-anon.si/strani/srecanja.php.

Želim vam čimboljšo in čimhitrejšo razrešitev vaše neprijetne življenjske situacije!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Draga moja !

Če te g. “tašča” ni sprejela v prvih mesecih te ne bo nikoli. Obstajajo tudi takšni ljudje, ki se hranijo z energijo dobrih in pozitivnih ljudi okoli sebe. Ne oziraj se na osebo ki te ne spoštuje. Najbolj žalostno je to ; da tvoj “dragi ” nima hrbtenice. Dokler je ona živa je živ tudi on. Nekega dne ko nje ne bo več se bo zgodba ponovila. V tvojo škodo, seveda. Samo od tebe je odvisno ali želiš vstrajati v takšnem odnosu ali ne. Probaj postati neodvisna in egoist, ko se gre zate. Opazuj reakcijo nje in njenega sinčka. V sebi se po tihom smej. Izivaj in uživaj. Enostavno, zabavaj se . Pokaži jim , da si skapirala njuno igro. Pa srečno !

New Report

Close