Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika koncesija pri nakupu očal

koncesija pri nakupu očal

Imam rahlo poslabšan vid. Dioptrija je verjetno nekje med 0,5 in 1,0.
Ob dolgi uporabi računalnika začnem čutit oči. Glavobolov pa nimam.

Zanima me koliko bi me stala cenejša očala, ki bi jih uporabljal samo občasno.

Zanima me zato ker nevem ali naj kupim bralna očala na pošti in dam za njih tistih par evrov, ali pa se splača zaradi koncesije k okulistu…
Pogosto slišim da je ta zadnji zakon na področju koncesije očal samo maček v žaklju, nikjer pa ne najdem številk, zato me zanima koliko pljune zraven država za nakup takih očal.

Hvala za odgovor

Torej, malo več podatkov bi potreboval, da bi natačno odgovoril. Rabite očala za blizu ali daleč? Imate dodatno zavarovanje?

V vsakem primeru, ne priporočam očal, ki so že narejena, saj pri njih niso upoševani individualni parametri vaših oči in si lahko s tem škodujete.

Lp.

Pozdravljeni,

moj mož je star 27 let in na daleč ne vidi. nima zelo velike dioptrije jo pa ima, pa cilinder tudi. pravi, da očal s koncesijo ne more dobiti. Kaj pa vsaj leče? Koliko je doplačilo za plastične leče? Je možno dobiti tudi popust na okvirje?
NAjlepša hvala ua odgovor.

LP

Torej za vašega moža je možno dobiti “očala s koncesijo”. Pogoj je samo, da ima dodatno zavarovanje in da 2 leti ni dobil nobenih drugih očal. Samo leče (najbrž ste mislil stekla za očala) je tudi možno dobiti, vedar se v tem primeru odšteje o standarndega zneska, ki ga da zavod 15,00 €.
Samo na pregled mora k zdravniku s koncesijo in tam dobi naročilnico.

Ne vem kakšno plastično steklo, rabil bi več podatkov in dioptrijo, ter znamko, da lahko podam ceno.

Popust na okvirje? A mislite, to kar da zavod ali kar komercialni popust. Saj pri komercialnih popustih morate paziti, saj generirajo višje cene (torej najprej se dvigne, da se lahko potem zniža…).

Lp.

New Report

Close