Najdi forum

depresija in strahovi

Zanima me ali je značilno za tiste, ki smo v depresiji da si delamo cele filme v glavi, da dobimo nek preblisk v glavi joj pa če se mi bo to pa to zgodilo in potem se ne da več te strašne negativne misli kar tako zbiti iz glave, ampak si jo samo še potenciraš v glavi in živiš s hudim strahom. Pa tudi prepričan si že skoraj, da se ti bo ta huda stvar zgodila da samo vprašanje kdaj (vprašanje časa).
Pa tudi, če se zelo slabo počutiš in si v hudi depresiji ali bi bilo učinkovito, če bi hodil na psihoterapijo enkrat na teden. Ker jaz zdravila imam, psihologinja me pa naroča enkrat na mesec. Samo jaz bi res rabila pogovor vsak teden.

Hvala že vnaprej za odgovore pa lep pozdrav!

špelca nunalca

Pozdravljena špelca!

To, kar opisujete je značilnost anksioznosti. Glede na to, da sem vam že odgovorila v enem prejšnjih postov, me zanima, če ste si kaj prebrali na spletni strani in forumu društva Dam (Društvo za anksiozne in depresivne motnje)? Tam imate namreč veliko tem o anksioznosti, panični motnji, vsiljivih mislih…Prav bi bilo, da se dobro poučite o težavi s katero se srečujete, saj se le tako lahko spopadate z njo.

Težave, ki jih opisujete- namreč sprožanje cele verige negativnih misli in scenarijev- je ljudem, ki se spopadajo s tesnobo, dobro poznana. Glede na to, da potrebujete pogovor pogosteje kot ga dobite pri psihologinji, bi svetovala, da se vključite v najbližjo skupino za samopomoč. Prav tako je dobrodošlo, da izkoristite vse druge možnosti za pomoč in podporo v svoji okolici.

Želim vam vse dobro in oglasite se kaj,

Bernarda

Pozdravljeni 15 let sem jemala cipralex od 10 do 15mg zaradi nespečnosti sm prosila osebnega zdravnika za zamenjavo antidepresiva ki mi ga je tamenjau z tritticom 150 mg počasi sm o puščala cipralex ter uvajal trittico sedaj sm dva dni brez cipralexa in na 100 mg trittico počutje je čez dan nekako kar uredu vendar imam strah vedno znova kako se bom počutila zjutraj in negativne prisilne misli včasih čez dan povečano tesnobnost in glavobol zanima me ali je to od odtegnitvenega sindroma cipraleksa ali mi trittico sploh še ne deluje jemljem ga pa že 3 tedne ali ima gdo podobne izkušnje čisto sm že obupana

Pozdravljena,

obstaja kakšna možnost, da kontaktirate zdravnika, ki vam je zamenjal terapijo? V nekje treh do štirih tednih bi naj antidepresiv že začel delovati.
Vse dobro, pozdrav,
Bernarda

Danes je 25 dan od kar sm na 100 mg trittica se vedno je prisoten glavobol in občasne prisilne misli kot en strah ne vem dosti tudi razmišljam o o teh tabletah kako je počutje in kar padem v začaran krog z osebnim zdravnikom sva bila dogovorjena da grem na 150 ampak kar nekako ustrajam na 100mg ker me je strah takega počutja ker kar mislim da je to vse od trittica se sama ne vem kaj naj Al se vstajam na 100 Al zvisam na 150mg prosim za čimprejšnji odgovor l.p

Saj klicem pa kar ne dobim kontakta z njim ne vem a mislite da bi morala it na 150 mg tako kot sva bila dogovorjena ne vem zakaj me je strah da bo počutje slabše

Pozdravljeni,
še jih poskusite dobiti, počasi se menda ukrepi sproščajo in ambulante bodo začele bolj redno delati.
Pozdrav, Bernarda

Pozdravleni 28 dni sem jemala trritico 100 sedaj ga jemljem zadnji teden 150 se pravi cca 5 tednov bo vse skupaj kmalu odkar sm na trritticu spim dobro počutje je pa nekako tako zjutraj živčnost in napetost v mišicah v vratu da mi potem udari na glavobol ampak samo ko začnem študirati o tem kaj se dogaja kako je počutje čez dan sm ne vem kako bi to razložila zelo naspdirana vendar čutim da je telo utrujeno ampak ni kako se ne morem ustaviti z prisilnim mislimi se je nekako uredilo zanima me če je to od povečanja trittica hvala za odgovor ali pa če se mi lahko gdo javi z podobnimi izkušnjami

Pozdravljeni,

seveda je možno, da je to od višanja zdravil, vsekakor pa je to vprašanje za zdravnika ali farmacevta. Nekaj se verjetno najde tudi v navodilih za uporabo.
Vse dobro, lep pozdrav,
Bernarda

New Report

Close