Najdi forum

Varčevala bi

Kaj predlagate glede varčevanja 250 eur vsak mesec na daljši rok recimo 10 let?
Rada bi bila sigurna da bom ta denar po 10 letih dejansko videla tako da kakšen sklad odpade.

Kam vlagati vsak mesec da bi se vsaj malo tudi obresti nabralo?
Glede na situacijo me še najbolj mika domači štunf. Kaj pa vi pravite?

raje se odloči za hranilnice, imajo višje obrestne mere 🙂

Glede na to, da mislite denar vlagati za obdobje deset let Vam “štunfa” definitvno ne priporočam. Zavedajte se, da Vam inflacija denar naredi vsako leto manj vreden. Okvirno za 3%. Vprašajte se koliko je denar doma varen??? (požar, rop itd.)

1. možnost:
Banka= denar Vam bo ohranjal vrednost, zaščiten je pred krajo itd., zaenkrat banke garantirajo do zneska 100.000,00 €, pomebno je tudi to, da je denar likviden, kar vam banka zagotovo omogoča. Prednost je lahko tudi, če boste kdaj jemali kakšen hipotekarni kredit, da dobite ugodnejšo obrestno mero.

2. možnost:
Produkti z garancijo= trenutno lahko v Sloveniji denar naložite v finančne produkte, ki Vam nudijo garancijo na vplačana sredstva in denar se Vam obrestuje po višji obrestni meri kot na banki, s tem poskrbite za dobro plemenitenje sredstev in ne rabi Vas skrbeti, da čez 10 let ne boste videli denarja. Previdni bodite le pri določanju zneska, ki ga boste varčevali. Likvidnost pri teh produktih je zelo različna ali pa je sploh ni.

Glede na Vaše vprašanje bi izbiral med tema dvema možnostima. Morda nekaj v možnost 1 in nekaj v možnost 2.

Vsekakor pa imate še druge opcije od zlata, srebra, delnic, obveznic, skladi, naložbenih ali klasičnih zavarovanj itd…

Univerzalni varčevalni ali naložbeni produkt ne obstaja, zato pred sklepno odločitvijo pridobite vse (oziroma čim več) informacij o varčevalnih produktih. Razumeti morate bistvo posameznega produkta ter vedeti kaj so njegove prednosti in slabosti. Odločitev sprejmite tako na podlagi informacij o produktu, vaš izbor pa mora predstavljati tudi posledico razumevanja vas samih, saj smo si ljudje različni po tem, kakšne so naše finančne potrebe, zmožnosti, želje.. ipd. Kot varčevalka morate vedeti, koliko ste pripravljeni tvegati za to, da boste nagrajeni z morebitnim dobičkom, saj gresta tveganje in višji donosi skupaj z roko v roki.

Glede na to, da pišete, da skladi odpadejo, bi vseeno pojasnili, da skladi niso nujno najbolj tvegana naložba, saj obstajajo tudi skladi, ki so primerni za bolj konzervativne vlagatelje: tiste ki niso pripravljeni veliko tvegati, v povprečju pa želijo nekoliko višji donos. To so skladi, ki so sestavljeni npr. iz košarice obveznic in instrumentov denarnega trga.

Kot zavarovalnica vam lahko ponudimo način varčevanja preko produkta, s katerim si poleg varne naložbe z zagotovljenim donosom, zagotovite tudi finančno in socialno varnost najbližjih v primeru najhujšega, kar zagotovite z življenjskim zavarovanjem. S sklenitvijo Fondpolica KLASIKA si z izbiro Zajamčenega paketa, zagotovite zajamčen donos v višini najmanj 2,75 %, za katerega jamči KD Življenje, poleg tega pa je možna tudi udeležba v presežku, ki dodatno povečuje donosnost.

Če pa bi si zaželeli višjih donosov, pa lahko v okviru sklenjenega zavarovanja spremenite naložbeno politiko, ki je prilagojena vašim trenutnim pričakovanjem, usmerjenosti k tveganju in življenjski situaciji v kateri se nahajate. Produkt lahko sklenete za dobo 10 let. Našteli pa smo le nekaj prednosti tega produkta. V kolikor bi želeli pridobiti več informacij, vas z vabimo, da naročite svetovalca na [email protected]

Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Varčujte v naložbenih zlatih palicah

Direkt v sklade, pa malo bolj razpršeno in to je to. Vsak malo bolj normalen finančnik vam bo povedal isto.

sam v sklade ne… prevelik riziko…

Za Isali!

Glede na to, da Vam skladi ali kakšne druge naložbe niso všeč bi bilo morda tole primerno za vas:

Primer 1:
Mesečni polog:250,00 €
Število pologov:240
Obrestna mera:5,50 %
Obrestna mera med izplačevanjem rent:5,50 %
Privarčevana sredstva:109.406,01 €

Izplačilo rent:240 – 752,59 €/mesec

Primer 2:
Znesek pologa:200,00 €
Število pologov:120
Doba varčevanja:10 let
Obrestna mera v času varčevanja:4,80 %
Obrestna mera med izplačevanjem rent: 4,80 %

Število mesečnih rent: 120
Znesek rente: 324,20 €
Skupaj: 38.903,66 €
Od tega natečenih obresti: 14.903,66 €

Vsi zneski so fiksni kakor tudi obrestne mere.

in kdo garantira za kd življenje da bo imela vsaj tistih 2,75% ? to pomoje vse matra da vsi nekaj garantirajo….ampak od kod????

Pozdravljeni,

v primeru izbire Zajamčenega paketa, se čista premija življenjskega zavarovanja nalaga v kritni sklad življenjskih zavarovanj, ki ga posebej oblikuje zavarovalnica. Zavarovalnica mora premoženje v kritnem skladu naložiti v skladu z Zakonom o zavarovalništvu, tako da je zagotovljena varnost, donosnost in tržnost naložb ter ustrezna ročnost, raznovrstnost in razpršitev teh naložb. Prav tako Zakon o zavarovalništvu določa dovoljene vrste naložb kritnega sklada. Jamstvo oziroma poslovanje zavarovalnic nadzira Agencija za zavarovalni nadzor.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close