Najdi forum

Mrežni marketing?

Gospa ,kako pa komentirate dejstvo, da se vaši “svetovalci” pri prodaji vaših produktov poslužujejo mrežnega marketinga?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
v naši zavarovalnici uporabljamo različne tehnike prodaje naših produktov, med katerimi pa je zagotovo najpomembnejša direktna prodaja. Gre za enega od sistemov prodaje, ki izkorišča najstarejši in najučinkovitejši način prodaje in prenosa informacij, od ust do ust. Temelji na osebnem kontaktu s stranko. Naši produkti in storitve so namreč kompleksni, zato zahtevajo posebno dovršeno komunikacijo s potrošniki, ki tako pridobijo dodatna pojasnila in razlage. Obenem se je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vsake stranke. Omenjate mrežni marketing – tega ne izvajamo, saj je značilnost mrežnega marketinga, da se 70 % produktov proda znotraj mreže. Pri nas pa se posvečamo eksterni javnosti. Naj poudarimo, da je sama prodaja zavarovalniških produktov močno nadzorovana s strani Agencije za zavarovalni nadzor. Naši svetovalci morajo imeti opravljeno licenco za ta posel oz. opravljajo svetovanje pod mentorstvom.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Spoštovana gospa Vujisić. Na žalost se malo spoznam na to vrsto prodaje. Vaši “svetovalci” pa dejansko delajo mrežni marketing, saj police KD-ja dejansko prodaja že tisti,ki ima 5 minut časa. Vi pa to lepo opravičite kot delo pod mentorstvom. Čas bo pa pokazal svoje.

Pozdravljeni,
zavarovalni zastopniki so vmesni člen med zavarovalnico in stranko, saj je njihova poglavitna vloga vzpostavljanje in vzdrževanje stikov med stranko in zavarovalnico z namenom sklenitve pogodbe. Njihova naloga pa je informiranje, svetovanje, obveščanje o zavarovalnem razmerju ter pomoč stranki. Po zakonski definiciji je zavarovalni zastopnik oseba, ki je na podlagi zaposlitve oz. drugega pogodbenega razmerja pooblaščena za sklepanje zavarovalnih pogodb. Glede na vrsto opravil, ki pa jih zastopniki opravljajo pa zakon ločuje tiste, ki samostojno opravljajo posle in pa pomožne zastopnike. Eden izmed pogojev za pridobitev dovoljenja za opravljanje poslov je namreč dokazilo o najmanj enoletnih izkušnjah s tega področja. Te izkušnje pa lahko pridobijo prav pod nadzorom mentorja.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

New Report

Close