Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Uriniranje in pekoč občutek

Uriniranje in pekoč občutek

V zadnjem času me (ampak ne redno) pri uriniranju peče voda (pekoč občutek na koncu penisa). Ta pekoč občutek se mi je prvič pojavil kar nekaj časa nazaj (vsaj 3 leta) – še posebej če je pred uriniranjem prišlo do semenskega izliva. Ali že imam težave s prostato, saj sem star komaj 29 let. Sicer drugače z uriniranjem nimam težav.

Spoštovani!

Verjetno imate vnetje sečil. Kar k zdravniku na pregled in ev. zdravljenje, če bo ugotovil, da imate res vnetje. Skoraj gotovo pa pri tem ni vneta prostata, ker bi imeli večje težave. Vsekakor tudi povečane prostate še nimate pri vaših letih. Pekoč občutek po izlivu pa je normalen: pred izlivom sečnico obloži film tekočine iz prostate, ki je alkalen, zato da prepreči korozivni učinek preostankov seča na spermo in spermije. Ko seč ponovno priteče, izplakne alkalno oblogo in pri tem lahko nekoliko zapeče.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

meni se je to tudi zgodilo. prej sem pil viski. nato sem se samozadovoljil, nato pa sem uriniral in pekoč občutek je zares močen. ne vem če je to zaradi viskija ali česa drugega.

Spoštovani!

Pred izlivom se sečnica navlaži z alkalno tekočino, urin pa je kisel in včasih draži sluznico, kar pvozroči pekoč občutek.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close