Najdi forum

Mravljinčavost

Pozdravljeni,

imam potrjeno diagnozo fibromialgije,stara sem 35 let;
kar me zadnje čase izjemno moti,so konstanti mravljinci po raznih delih telesa,ravno zdaj opažam že dva dni prav posebej moteče mravljince v dlani,ki jih še spremlja trzanje palca;

Spada to zraven fibromialgije,ali me more še kaj skrbeti?

Obrnila sem se že na svojega osebnega zdravnika,vendar zanj fibromialgija ni bolezen,je samo stanje v glavi-po domače- vzamem naj antidepresive,in vse bo ok;
ima mogoče še kdo težave z mravljinčenjem?

Lep dan vsem!

Pozdravljena,
ne vem če ti bo moja izkušnja kaj pomagala. V tvojih letih so mi začeli mravljinčit prsti na rokah, potem roke, potem še noge. Rekli so da zaradi okvare hrbtnih in ledvenih vretenc. Hodila sem na fizioterapijo v termah. Bilo je malo boljše.
Osebno mi je zelo pomagala fizioterapija in vodena telovadba pri fizioterapevtki v zelo majhni skupini.
Tudi meni trza desna dlan, takrat ko roko fizično utrudim (dvignem pač kaj težkega). Ne vem, bodi pozorna kdaj se ti pojavijo mravljinci, ali zjutraj, ali zvečer, ali ko obremenjuješ hrbtenico.
Morda ti bodo pomagale vaje za ojačanje hrbtnih mišic.
Srečno pa lep pozdrav, Daniela

Spoštovani!

Najlepša vam hvala za vašo izkušnjo!
Sem hvaležna za vsak priporočen nasvet,ker sem že začela malo “padati” v slabo voljo,najbolj me moti,ko ne morem postaviti določenega vzorca kdaj se pojavljajo mravljinci,trenutno sedim
za računalnikom in jih imam polno po obrazu,po trupu,nogi….
Zopet včasih predno zaspim se pojavijo prav nadležni,kot da bi me nekaj streslo…

Zanima me,kako je z vašimi osebnimi zdravniki,vas tudi ne jemljejo resno?
Lahko tudi,da sem resnično preveč občutljiva oseba,samo me pa že vse skupaj pošteno moti….

Lep dan želim!

Pozdravljena,
ja pri meni je bilo tako, da sem pri 35.tih bila preobremenjena (družina, služba…) , sedaj ko jih imam 56 pa je kriv stres, menopauza…
Svetujem, če lahko, najprej brez panike. Opazovat kdaj se pojavi mravljinčavost in kje, si zapisovat in se pogovorit z lečečim zdravnikom, ali pa ortopedom.
Pomembno je opazovati svoje telo in pravočasno reagirati, pa dokler se ne najde enega zdravnika, ki bo pripravljen poslušat.
Srečno, Daniela

Nija, lepo pozdravljena,

če so “mravljinci” kar tako vsepovsod, bo treba zanje najti bolj sistemski vzrok. Lahko gre za pomanjkanje kakšnega minerala, npr. magnezija, kalcija, lahko vitaminov, npr. B kompleks. Lahko pa je tudi kakšen hormon preveč padel.
Za iskanje vzroka se je treba precej potruditi, seveda pa je mnogo lažje vse skupaj zanemariti in pacienta obravnavati kot preveč občutljivega. Na žalost se take stvari z leti običajno potencirajo, če se zanje ne zmenimo, zato priporočam vztrajnost.

Srečno,

Alenka

Najlepša vam hvala za odgovore;

splošni zdravnik mi je že dal narediti krvno sliko do potankosti,kjer je bilo vse ok,potem se je pa tudi vse končalo.
Ko sem mu pa prinesla diagnozo fibromialgije mi je pa dejal,da to po njegovem ni “bolezen”,ter mi je hotel predpisati antidepresive,ki jih pa zaradi poskušanja zanositve nočem jemati.
Z bolečinami v mišicah se mi uspe spopadati,vendar mravljinci mi pa že močno načenjajo živčke.

Hvala še enkrat za odogovore,upam da mi kmalu uspe poiskati rešitev;
lep dan vsem,Nija

New Report

Close