Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Polarizirana sončna očala z dioptrijo-ima steklo napako?

Polarizirana sončna očala z dioptrijo-ima steklo napako?

Pozdravljeni!

Danes sem po naročilo prejel polarizirana sončna očala z dioptrijo.
Dioptrije imam malo nekaj čez minus 3 in tudi nekaj cilindra.

Ker mi je prijazen optik razložil, kako očala vplivajo na LCD zaslone in podobne zadeve nisem bil pozoren, da bi bilo kaj narobe, dokler jih zvečer le nisem malo bolj podrobno videl pred svojim prenosnikom.

Namreč v desnem steklu se pod svetlobo od LCD zaslona vidno opazijo nekakšne aure medtem ko je levo steklo videti popolnoma čisto. Ne vem, ali je to mogoče zaradi moje dioptrije normalno, ali jih je potrebno reklamirati. Niti ne vem kako naj jih reklamiram, če pa so drugače na pogled videti normalno, če jih le ne obsije svetloba iz LCD zaslona, nebi pa rad nerodno izpadel.
Prilagam sliko, iz katere je razvidno, kako to priblizno izgleda, ceprav je v resnici videti se nekako bolj izrazito, kot na sliki. Nebi me toliko zmedlo, ce nebi bilo to le na eni od obeh leč.
Hvala vam za svetovanje.
KLIK na sliko:
[img]http://www.shrani.si/t/2f/Dr/2uO32bpq/aure.jpg[/img]

Torej to kar vidite je normalni pojav, saj obe zadevi (očala in monitor) uporabljata polaroidni filter, vi pa vidite s tem določene napetosti v steklu, ki jih s prostim očesom ne vidite in ta zadeva tudi ne moti.

Lp.

Hvala za odgovor,… Razumem kar ste napisali, ampak zakaj torej so aure vidne le na enem steklu (kot sem že zgoraj omenjal), drugo pa je videti popolnoma kristalno čisto? Naknadno sem opazil, da se vidijo tudi pod sončno svetlobo, zato sem jih odnesel nazaj. Optik je nemudoma opazil napako in naročil novo steklo.
lep pozdrav

Očitno je to steklo vpeto bolj na trdo (na “knap”) in se zato vidijo napetosti, ki ga povzroča okvir okoli stekla. Upam, da bo z novim steklom to odpravljeno.

Lp.

New Report

Close