Najdi forum

Driska

Pozdravljeni!
Res je na tem forumu že nekaj odgovorov v zvezi z drisko, vendar me zanima še nekaj.
V mesecu februarju se mi je pojavila driska, ki ni prenehala kljub dieti. V marcu sem obiskala svojega zdravnika, ki mi je predpisal Seldiar kapsule. Vzorec blata ni pokazal nič posebnega. Kapsule so pomagale samo trenutno, torej tisti dan, ko sem jo vzela, že naslednji dan je bilo vse po starem. Zato sem jih prenehala jemati. Nato sem poskušala vse mogoče – razne čaje, diete, Linex tablete, pa še vedno imam težave. Dopoldan (od 6-12 ure) odvajam tekoče blato 5-10 krat, popoldan se stanje umiri.
Zanima me, ali je lahko vzrok psihosomatske narave, saj se v tem obdobju spopadam z premnogimi težavami na zasebnem področju, prav tako pa bi rada vedela, kako si lahko pomagam, saj zaradi teh težav tudi že v službo nerada hodim. Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Iz tvojih besed nekako zveni, da imaš verjetno eno izmed oblik kronične vnetne bolezni, za kar je navadno potrebno intenzivnejše zdravljenje. Najprej se s svojim zdravnikom pogovori o pregledu – rektoskopiji in kasneje, če bo internist to svetoval, še kolonoskopija. S tema preiskavama se lahko potrdi ali ovrže omenjeni sum in seveda nato ustrezno zdravi. Ta bolezen je psihosomatska, vendar jo je potrebno zdraviti tako somatsko kot tudi poskrbeti za duševno dobro počutje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close