Najdi forum

No, pa se pejmo vzdrževanje :)

Živ sotrpini!

Dobrega pol leta nazaj sem odprla temo “še ena kuglica”, zdaj pa odpiram novo 😀
Torej, prilezla sem na 58,2kg in sem zeeeeeelo zadovoljna. To je po mojem mnenju zame idealna telesna teža. Ker pa vem, da je shujšati mala malica (če ima človek vsaj malo samokontrole in močne volje), težko se mi zdi kilažo obdržati. Nikakor si ne želim kakšnega jo-jo efekta!!!!!!!!!!!!!!
Torej bi prosila vse, ki ste trenutno v podobni situaciji, da mi malce pomagate. Predvsem me zanima kaj jeste in koliko rekreirate. Sama tečem 3x-4x tedensko, ostale dni, ko pa ne tečem pa grem ponavadi s kolesom v službo.

Hvala!

Jaz bi ti samo čestitala, tudi sama bi bila zadovoljna s tako težo. Koliko pa si imela pred hujšanjem? Bravo še enkrat!

alim čestitke. Smem vprašat kolk si stara, velika in bila težka? Upam, da se ti čez pol leta tudi jaz pridružim v tej temi.

Hvala punce, res!

Malo o meni: stara sem 30 let in imam dva majhna sončija (3,5 in 1,5 leta). Velika sem 160cm in septembra sem bila težka 85kg. Poleti sem imela že tudi 90kg. Katastrofa skratka. Odločila sem se, da imam tega dovolj. Se mi zdi, da je bil prvi vtis vsakega, ki me je spoznal tak- matr, ta je pa res debela… Slabo sem se počutila, nič se mi ni dalo. Začela sem s precej drastično dieto- črtala VSE OH-je, razen zelenjave in sadja. Pred slabima dvema mesecoma sem začela pooooočasi uvajati tudi izdelke iz polnozrnate moke, malo krompirja sem in tja predvsem sem pa začela teči. Počutim se res ODLIČNO! Polna sem energije, čisto drug človek skratka. Na ven in na notri.
Vem, da se sliši kot kliše, ampak, če je meni uspelo (zasvojena s pico, lazanjo in pitami), lahko vsaki. Je pa res, da sem trmasta kot mula (besede mojega moža :))

Hvala vam še enkrat in vsak nasvet bi bil dobrodošel!

Hej, čestitam!

Za vzdrževanje te telesne teže bi ti predlagal, da še naprej tečeš in se ukvarjaš s športom.

Pazi na zdravo prehrano, ker če se boš vrnila na življenjski način, ki si ga živela prej, ko si imela več kilogramov kot sedaj, bodo kmalu prišli nazaj.

Zelenjava, sadje (nizek glikemičen indeks) – čim manj umetno pridelane hrane.

Okoli 18. ure imej zadnji obrok.

Najlepša hvala, Mitja!

Tudi sama sem imela podoben načrt 😀
Šport seveda ostane, je postal del mojega vsakdana, kar se pa prehrane tiče pa itak vem, da sem na “vseživljenski dieti”. Sem si prisegla, da nad 60kg ne grem nikoli več! Preveč sem se trudila in preveč dobro se počutim, da bi sedaj vse uničila samo zaradi lačnih oči. S pomočjo tega foruma tudi vem, kaj pravzaprav zdrava prehrana je, tako da ni panike. Hvala vsem še enkrat in zopet pozivam kakšnega sotrpina, ki ohranja telesno težo, da se mi pridruži pod to temo.

Lep dan!

Alim, če se boš držala svojega načrta, ti bo zagotovo uspelo. Pri meni je bila polomija, ker sem iz zdravstvenih razlogov morala opustiti rekreacijo. Prišla sem na pol poti pri mojem hujšanju (izgubila 20 kg), imela 79 kg in si rekla, da nad 80 ne grem nikoli več. Po enem letu sem jih imela 93 (kak dan celo do 95). Potem je rekreacija spet stekla, danes sem na 86 kg (od novoletnih praznikov, ko sem spet začela po tisti poti, po kateri sem hodila v prvem delu hujšanja). Iz srca ti želim, da se to pri tebi ne bi zgodilo, ampak da ti uspe telesno težo vzdrževati naprej. Mislim, da je to celo težje kot samo hujšanje, a vate ne dvomim.

Lp

Meni pomaga, da kadar pride kakšen wkd, ko jem več praznovanja itd… da sem potem v pon na sadju in zelenjavi, se pravi malo lačna in gledam, da ne pridem spet do vzdrževane teže… vem, da prideš na staro (visoko) težo takrat, ko si pod stresom ali žalosten in potem to prenajedanje ni en ali dva dneva ampak več dni, tednov…. potem ti pa posledično ni do športa, enostavno nimaš volje… no jaz trenutno vzdržujem tako in če sem pod stresom, grem raje tečt al pa hoditi, kar pa s prepolnim želodcem ravno ne moreš 🙂

Alo :))

No, danes zjutraj je teža 58.0kg, tko da očitno že nekaj delam prav. Je pa res, da sem povečala gibanje in očitno bo treba več jest- zdravo, se razumemo. Zjutraj sem jedla belo grozdje, za malico skuto, z malo jogurta, suhimi slivami in rozinami (pa rebro Lindtove 85% čokolade), za kosilo bo pa zelenjava in blini. Zvečer pa tek, valda. Ajde

No, teža ostaja med 58.0 in 58.3kg, tko da zaenkrat dobro vzdržujem 🙂
Bom tedensko poročala.
Mejte se!

Super alim, sem zelo vesela zate, da si bila tako vzdržljiva, da si dosegla svojo željeno težo! To pomeni, da je za vsako upanje da izgubi toliko kilogramov kot si želi, samo vztrajat je potrebno!

Prav tako pa sem vesela, ker se vse sotrpinke vključno z mano uspešno borimo s kilogrami in se ne damo! Ti pa si lep vzgled vsem 🙂

Upam, da ti bo uspelo obdržati kilograme, v kar sploh ne dvomim!

Srečno!

No, teža danes 58,4kg, tko da vse ok 🙂
Rekreairam se pridno, hranim se dobro in vse je super.
Baje je treba težo vzdrževati vsaj eno leto, da lahko rečeš- Zmagal/a sem! Jao, jao ta bo pa še dolga!

@Alim – uspelo ti bo! Sicer pa to eno leto kar hitro mine, čas preveč beži. Meni gre teden tako hitro mimo, da včasih več ne vem kateri dan je 🙂

Lp, Mitja

Dan!

No, pa sem prilezla na 58,9kg- bemtiš pa prazniki 😀 Še dobro, da je konec!
No, gremo naprej.
Mejte se in srečno!

Dobro jutro!

Ja, res je DOBRO. Sanes teža 57.9kg, tako da bp. Sem mislila, da bom spet nabila kako kilo (prazniki, rojstni dnevi, dopust in polno žurk), ampak sem pol pokombinirala s tekom in očitno se obnese.
Sotrpina še vedno nobenega..
Držite se in se beremo drug teden!

Alim čestitke ob tako uspešnem hujšanju. A ti si par mesecev jedla meso in zelenjavo ? a lahko na kratko poveš za en dan tvoj jedilnik oz iz kje si črpala jedilnike?
No to težo si želim tudi jaz, tako, da sem veselo začela z svojim novim režimom;)

@Alim – čestitam, da še kar naprej vztrajaš. Trud se sigurno poplača, kot kažejo tvoje objave. Seveda gibanje zelo pomaga.

Srečno še naprej!

Lp, Mitja

Mitja in Inny- hvala obema!!!!!!!!!!!!!

Aja, še kakšen moj jedilnik za Inny. Najprej začetni, ko sem črtala vse OHje (razen tistih v zelenjavi in redko sadje). Moram pa ti povedati, da prav tako nisem smela jesti oreščkov, mlečnih izdelkov in jajc, ker sem še dojila in ima sinko alergije.
Z: vedno in povsod črna kava in kakšno jabolko ali hruška
M: popečena bučka na olivcu s česnom in petršiljem (ali Rio Mare+ paradižnik ali zelje)
K: v pečici pečena orada z zelenjavo (ali kakšen zrezek)
V: ponavadi je ni bilo

po približno štirih mesecih, ko sem nehala dojiti- sem začela v svojo prehrano poooooočasi vključevati tudi OHje; ovsene kosmiče, suho sadje, vse vrste sadja, polento, občasno PZ testenine in obvezno kakšno rebrce temne čokolade. Občasno sir in skuta, redko jajca (jih ne maram)

Zdaj jem vse, ampak zmerno in poskušam zdravo. Še vedno ne jem kruha in krompirja. Me pa nesejo sladkarije, samo pol poskušam skombinirat s tekom in se očitno zaenkrat obnese. Obožujem jabolčni štrudelj (se tolažim, da je narejen iz PZmoke in minimalno količino rjavega sladkorja) in kakšne sladice s skuto.
Tako to je to in upam, da tudi tebi uspe priti na željeno težo- čimprej!!!!!!!!!!!

Aja pa itak vsakodnevno jemanje vitaminov in mineralov in omega3 maščobic 😉

Zdravo,
pri višini 180 cm imam 65 kg ( oktober 69 kg, shujšala sem verjetno zaradi kt); sedaj pa opažam, da sem očitno pridobila na obsegu, čeprav mi na tehtnici kaže vedno isto težo. Stehtala sem se tudi drugje, a ni razlike. Gibljem se vedno isto- 1 ura hoje dnevno, občasno tek, sedaj sem se vpisala na boks. Je možno, da je telo začelo varčevati in da sem mogoče pridobila več maščobe? Se je kateri podobno dogajalo? Dnevno zaužijem okoli 1800 kcal.

Jutro!

Danes teža 57,2kg. Torej vse bp, malo me tale padec teže čudi, ker sem res precej jedla in piva spila, ampak saj se ne pritožujem 😀
Glave gor in mejte se radi!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close