Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika daljnovidnost

daljnovidnost

Pozdravljeni

Na pregled sem šla zaradi bolečih, pekočih oči. Ugotovljena mi je bila daljnovidnost (skrita dioptrija), čeprav se je meni zdelo, da dobro vidim tako na blizu kot na daleč.
V do + 0,50 = 1,0
V lo + 1,0 = 1,0
14 dni nosim očala, sprva mi je vse valovilo, sedaj sem se kolikortoliko navadila nanje. Problem je, ko jih dam dol, saj imam občutek, zabuhlih oči in zelo slabo vidim. Zato jih nosim cel dan. Priporočena mi je bila uporaba očal za stalno oz. pri delu ob pisalni mizi.

Moje vprašanje je, ali je normalna taka sprememba, ko dam očala dol. Brez njih ne morem funkcionirati, čeprav sem prej brez njih prav dobro videla. Ali je možno, da je dioptrija zgrešena.?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Anja

Torej prav vsem sem se to zgodi, da ko začnejo nositi očala, so brez njih “zgubljeni”. Za to sta “krivi” dve stvari, ki pa bi jih moral na dolgo in široko razlagati, da bi bile razumnljive. Torej to je normalno. Možno je le, da je dioptrija malce premočna, svetujem pa uporabo očal čez celi dan, saj vam v tem pimeru oko počiva in ne aktivirate akomodacije za daleč, ki jo potrebujemo za blizu. Upam, da zadnji del ni bil preveč strokoven, saj se tudi iz tega razloga nisem spuščal v razlago prvih dveh stvari.

Lp.

New Report

Close