Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Alergija ali kaj drugega??

Alergija ali kaj drugega??

Stara sem 23 let. Dogaja pa se mi tole. Zgodilo se je pred kakšnima dvema tednoma. Ležala sem na postelji in se smejala neki stvari, ko me je zagrabil kašelj in tega nisem mogla ustaviti. Kot da imam nekaj v plučih in ne morem izkašljati. Tudi dihanje je bilo malo oteženo. To je trajalo nekje 15 min nato je bilo vredu. Čez teden dni v gozdu je bilo isto. Šla sem po klancu navzgor in potem kašljala cel čas na poti domov (kihnem pa le enkrat). Sedaj pa se to dogaja skoraj vsak dan. Malce kašljam, dihanje je ob kašlju oteženo potem pa mine. Ko vdihnem mi v plučih ne piska, pa tudi kakšnega izpljunka ni. Sem pa bila malce prehlajena pred mesecam dni – bila pri zdravniku zaradi kašlja, vendar nisem dobila nič. Tudi urina in krvi mi niso odvzeli, le preležati je bilo treba. Pri poslušanju pluč je bilo vse dobro. Zakaj potem to?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Lahko da imate razdraženo sluznico v žrelu zaradi virusne okužbe in se vam potem ob kakšnem intenzivnejšem dražljaju kašelj noče ustaviti. Sčasoma bo bolje, vmes pa čim večkrat po malem spite nekaj tekočine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Naj povem, da sem sedaj bila bolj pozorna in se mi to dogaja, ko se bolj zadiham, večkrat ko sem na kolesu – kam do kakšne prijateljice, potem se napad kašlja sproži. Tu in tam ko globoko vihnem mi malce zapiska ampak ne močno.

Spoštovani!

Tudi ti znaki lahko govorijo zgolj za razdraženo žrleno steno pri dolgotrajnem prehladu ali kroničnem vnetju žrela. Navodilo ostane podobno. Poizkusite čim manjkrat dihati skozi usta. Skozi nos se zrak navlaži in segreje in manj draži sluznico v žrelu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close