Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BORELIOZA???

BORELIOZA???

Pozdravljeni!
Lansko leto sem začela opažati spremembe in sicer: močne bolečine v vratu, sklepih, glavoboli, pritisk v glavi, omotičnost, slabost, potenje, mravlinci v rokah, nogah…občutek kot da bom padla v nezavest, težave z dihanjem, nisem čutila okončin, bolečine v predelu trtice, kolkov… dalj časa sem imela tudi otečene bezgavke – še vedno jih imam, a mi je tako sedaj kr ostalo!
Zanima me kaj bi lahko bil nenadni vzrok teh bolečin? Spremljal jih je tudi občutek odsotnosti, kot da ne morem razmišljat, motnje vida, koncentracije, spomina… Obiskala sem osebnega zdravnika, ki je menil, da je izvor simptomov v hrptenici in tudi na psihični bazi. Zaradi pogostih nenadnih glavobolov sem opravila CT glave, ki je bil b.p.
Zdravnici pa sem pozabila povedati, da sem imela nekje pred 9 leti klopa (sem stara 22 let). Pri odstranjevanju klopa mi je ostala noter glava od klopa, ki pa so mi jo nato odstanli. Ne spomnim se, da bi imela kakšne kolobarje na koži, vročino ali kaj podobnega. Testov za boreliozo mi niso nikoli delali. Sedaj pa me zanima ali je možno, glede na simptome, da imam boreliozo? Kako je z zdravljenje po 9 letih? Ali je možno, da sem okužena čeprav ni bilo kolobarja okrog mesta, kjer je bil prisesan klop? Še to…težava, ki se mi pojavljajo niso prisotne ves čas ampak nekje 2-3x mesečno. Kako je s tem pri boreliozi? Ali Vam simptomi morda namigujejo na katero drugo bolezen?

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!

S krvno preiskavo se da zelo preprosto preveriti, če gre za ev. okužbo – boreliozo. Opravite jo lahko pri vašem zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Kje se da samoplacnisko preverit za boreliozo v preteklosti in morebitno revmi, lupus?

Pozdravljeni, v praktično vsakem akreditiranem laboratoriju s preiskavo krvi, pač tisto, kar je možno videti na krvi (protitelesa za borelijo, revma faktorji ipd)

lep pozdrav

lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close