Najdi forum

Neuravnovešen

Pozdravljeni,

že nekaj časa imam probleme s počutjem, spanjem, motivacijo. Predvsem me zanima, kaj lahko ukrenem zoper spanja.
Nikakor se ne morem pripraviti do tega, da bi hodil redno spat ob določeni uri. Vstanem nekje od 10h (zadnje čase), do 13h, če bi hotel bi lahko spal še malo dlje. Čez dan sem ves zaspan, neenergičen, depresiven in nemotiviran, zdi se mi kot da bi lahko zaspal recimo ob 17h. Ko pa pride večer, recimo okoli desetih, enajstih, pa se ne morem spravit spat. Ponavadi to traja nekje do 6h zjutraj, kdaj tudi dlje – če traja dlje recimo do 7h 8h, pa sploh ne morem zaspat in sem v dilemi ali naj lezim v postelji ali naj vstanem. Če vstanem, sem ves čuden in nimam volje za delat karkoli, čeprav bi bilo par stvari za postorit po stanovanju in izven njega, potem pa postanem zaspan popoldne in tezko da bi zdrzal brez 1-2 urnega spanca. Če pa bi ostal v postelji in zaspal, pa bi se spet počutil slabo, saj bi prespal vso dnevno svetlobo, pa še ponovil bi zgodbo, saj spet ne bi mogel zaspati ob normalni uri. Poskusil sem več stvari – da nisem šel spat do večera, kar je delovalo samo za dan, dva, mogoče tri, potem pa sem spet bedel do 6h zjutraj. Jemljem uspavalne tablete Baldrimed, ki mi pomoje nič ne pomagajo, vsaj ena ne. Zadnjič sem šel na bazen, enkrat smučat, pa sem po obeh dogodkih še vedno bedel do 6h (pa bi me moglo to mocno utrudit, saj se ne rekreiram veliko). Občutek je, kot da bi se okrog polnoči zares prebudil – do cca 8h ali 10h zvečer sem tako ali tako ves čuden in zaspan.
Vem, da se ne gibam dovolj – kar pa sodi v začaran krog…ker sem ves čuden, nimam motivacije da bi se spravil športat.
Nimam rednega dela, saj igram poker, tako da delam povprečno kaki 2 uri na dan, nekje med 19h in 2h. V šolo tudi ne hodim, saj ravno zaključujem prvi faks.
Dajte mi prosim svetovat, kako naj si zivljenje postavim na noge, saj tole ne gre nikamor.
ps: pred 2 letoma sem nehal kaditi travo, ki sem jo takrat kadil non stop – zadet lahko zaspim. Vmes sem imel pred parimi meseci eno drugo rastlino kratom, po kateri tudi zelo lepo lahko zaspiš, in odkar sem jo nehal jemati, ni šans trezen zaspat.

Hvala in LP, jure

Spoštovani Jure,

menim, da so vaše težave širše od motenj spanja in da se jih boste morali lotiti bolj pri koreninah (pomanjkanje energije in življenjske motivacije, odsotnost dnevnega reda in organiziranosti, “depresivnost”, nekateri vedenjski vzorci /redno jemanje uspaval, uspešno funkcioniranje v stanju “zadetosti”/ … ipd.). Če bo potrebno poseči še globlje in morda sami ne boste zmogli, se lahko obrnete na strokovnjaka, ki pozna zakonitosti človekovega funkcioniranja in se dobro znajde v labirintih človeške duše (za začetek lahko kar tukaj: )

Če ste prispeli skoraj do diplome, so vam bile rojenice in sojenice položile v zibel dovolj talentov – oprite se nanje. S svojimi talenti premagujte svoje šibkosti.

Več o motnjah spanja pa tukaj:

Vse dobro in lepo pozdravljeni!

Veronika

Jure,
Morda bi vam pomagala kakšna tehnika sproščanja; avtogeni trening, meditacija, EFT, ali kaj drugega.
Če bi to delali 2x na dan, zjutraj in zvečer, saj obstojajo tečaji, CD-ji, da je potem lažje, ko te nekdo vodi. Pa, početi morate nekaj, kar vas zanima, kar vas vleče, vsak dan sproti. Če tega nimate, se pa potrudite, da boste našli. Tudi pomagati drugim ni slabo, to vam daje dober občutek.

Breda
izvajalecEFT level2.

Hvala za odgovora!
Danes sem začuda spal izredno dobro in v idealnih urah – od 00 do 7:30!

Najprej si bom uredil spalnico, odstranil iz nje računalnik. Druga stvar bo, da bom dve uri pred spanjem zaključil s pokrom in prehranjevanjem (tukaj je manjši problem – najboljši pogoji za igro so od 22-00). Več se bom začel gibati, zaenkrat samo v obliki sprehodov na svežem zraku in pospravljanja stanovanja. Uspavala bom nehal jemati, ker mi ne pomagajo – če lahko zaspim, lahko brez njih, če ne morem, pa zaradi uspaval ni nič lazje. Predvsem pa bom začel spati v čimbolj določenih urah – recimo 01-09.

Veronika: Zaenkrat mi je drugi link prišel zelo prav, v splošni psihiatriji pa bom tudi napisal temo. Rojenice bi rekel, da so mi bile zelo naklonjene, imel sem dokaj dobro življenje, zadnjih cca. 5 let pa je čudnih, vendar imam občutek, da se obrača na bolje – našel sem stvar v zivljenju, ki mi veliko pomeni – poker. Je pa problem – starši bi me podpirali, če bi bil cestni muzikant, smetar ali karkoli drugega, samo ne pokeraš. Mislim, da imajo o tem napačno predstavo – ne vedo, da je tudi pri tem poklicu veliko dela, živcev in izobraževanja. Hvala.

Breda: Nekaj dni nazaj sem iskal kje kaj piše o EFT treningih, pa nisem nič našel. Že od vedno me zanima meditacija in podobno, vendar se temu nikoli nisem posvetil. Me lahko prosim napotite na nazorna navodila?
Hvala.

Pozdravljeni,

Odlična odločitev!
EFT priročnik si lahko snamete tukaj.: http://shrani.si/f/3X/IL/1hg4EED4/eftprirocnik.pdf

O EFT sem že pisala na forumu tukaj:VPLIV TEHNIKE EFT NA BOLNIKE S SKU/FM

če znate angleško, si lahko ogledate video posnetke za različne težave tukaj:
http://www.youtube.com/watch?v=xWTouQnHVPI&feature=related

Če imate še kakšno vprašanje, mi lahko pišete na: [email protected]

Breda

Pozabila sem dodati še slovensko spletno stran, kjer je tudi koledar dogodkov:

http://www.eft-slovenija.si/

Breda

Najlepša hvala, bom predelal priročnik in preizkusil kako bo vplivalo name.

New Report

Close