Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nezavest

Nezavest

Spoštovani dr. Kersnik!

Moj problem v bistvu ni pravi problem, prosila bi Vas za pojasnilo.

Že odkar pomnim, zelo slabo prenašam povišano telesno temperaturo in že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem zaradi tega padla v nezavest. Vedno sem se zbudila sama od sebe že po kakšni minuti, dveh.

Nazadnje (pred parimi meseci) pa je bilo vse skupaj zelo čudno. Nezavest je trajala nekje med 5 in 10 minut in ležala sem v takšnem položaju, da mi je jezik zdrsnil nazaj (to mi je povedal fant, ki me je našel). Najbolj čudno pa je to, da sem “sanjala”. V “sanjah” sem slišala, da me fant potihem, nežno kliče po imenu in spominjam se, da sem pomislila, da sem na varnem, da se mi ne more nič zgoditi, če je on zraven mene. Skratka, zelo lep občutek. Fant me je tudi v resnici klical po imenu, le da ni šepetal ampak je vpil, tako da so ga slišali celo sosedje.

Ko sem se zbudila iz nezavesti, sem potrebovala precej časa, da sem prišla k sebi, opazila pa sem tudi, da sem se polulala, kar se mi do sedaj še ni zgodilo.
Fant me je seveda takoj, ko me je našel, obrnil na bok. Hotel je celo poklicati rešilca. Pravi, da ga še nikoli v življenju ni bilo tako strah in da je mislil, da bom umrla.

Zanima me, če obstajajo kakšna “merila”, koliko časa naj bi “normalno” trajala nezavest. Ali je možno, da bi človek v nezavesti sanjal ali sem bila takrat morda že v fazi prebujanja in sem slišala svojega fanta? Bega me tudi to, da sem se polulala. Je to normalno za nezavestne?
Že vnaprej se opravičujem zaradi dolgega in malce zmedenega pisma, hkrati pa se Vam najlepše zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav, Ines

Spoštovani!

Pri vročini je živčevje lahko bolj vzdražno, zato je možno, da pride do nekakšne oblike epileptičnega napada (odsotnost, krči, lulanje ipd.). To je običajno pri vročinskih krčih pri otrocih. Pri odraslih mi tak pojav ni znan, zato vam predlagam, da se oglasite pri sovjem zdraniku, ki vas bo ob povedanem verjetno poslal k nevrologu, ta pa najbrž tudi na EEG.

Vsekakor je prav, da raziščete to možnost in se ustrezno zdravite, če bi bilo potrebno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close