Najdi forum

Pozdravljeni!
Sin, ki je star star 2 leti dobiva zaščito zaradi ledvičnega refluksa in controloc zaradi GERB. Ker naju skrbi, kako zdravila vplivajo na razvoj rakavih celic (BWS), naju zanima, če je bolje, da se pri hrani otroka malo zamoti, da poje obrok in s tem zmanjšamo vnos zdravil v telo…ali je lahkko to celo slabše, ker ga zgaga najbrž peče in razjeda?Kako torej zdravila delujejo na karcinome? Kako se sploh lahko prepreči, da do karcinoma ne pride-zdrava prehrana in sveži zrak npr.? ali pač na to nimamo vpliva? Do kdaj so pogosti UZ pregledi na 3 mesece? hvala

Pozdravljeni,
predlagam, da bi o tem ali bi Controloc pri vašem sinu lahko škodil, vprašali specialista, ki je refluksno bolezen ugotovil in mu je zdravilo predpisal. On vam bo najbolje svetoval tudi v zvezi z vašim vprašanjem kako ga najbolje uporabiti.
Zdravila večinoma nimajo vpliva na razvoj rakastih bolezni.
Zdrava hrana in zdravo življenje sta izjemno pomembna za zdravje otroka in staršev. Žal pa to še ne pomeni, da to popolnoma onemogoči nastanek raka,
Večina otrok z Beckwith Wiedemanovim Sindromom ne zboli za rakom, bolezen je le malo pogostejša kot pri drugih otrocih. Zgodnja diagnoza je pomembna, ker je zdravljenje raka, ki se pojavlja pri BWS uspešno. Zato vašega sina skrbno spremljajo.Tako bo približno do 4 leta. V odrasli dobi verjetnost, da zboli za rakom pri njem ne bo nič pogostejša, kot je v splošni populaciji.
Srečno!

Hvala za hiter odgovor. Nekako smo diagnozo razumeli tako, da je rak pogostejši (vi pravite, da niti ni tako pogostejši, kar je super):) in da ostalih “posledic” ta sindrom nima…je res? Otrok je namreč čudovit v vseh pogledih: mentalno, vizuelno in motorično 🙂
Ste me pomirili, da zdravila nimajo vpliva na razvoj rakastih celic:)Pa še eno vprašanje: ena ledvica je kar 2 cm večja od druge: ali velikost lahko nakazuje na večjo možnost razvoja karcinoma? hvala za vaš čas in trud!

Človeško telo je redko poplonoma simetrično in to, da ledvici nista enako veliki tudi ne. Seveda pa je treba ledvici opazovati nekoliko daljše obdobje, da ugotovijo ali je vzrok prirojeno stabilno stanje, ki nima nobenih škodljivih posledic ali pa je ledvica povečana, zaradi bolezenskega dogajanja v njej.
Uspevanje vsakega majhnega otroka je v resnici uganka, če pa poteka zgodnji razvoj normalno imamo vse razloge, da pričakujemo, da bo tako tudi vnaprej. To velja tudi za otroke z BWS.
LP

New Report

Close