Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bliskanje pred očmi

bliskanje pred očmi

Spoštovani!

Naj vam opišem mojo včerajšnjo težavo, ki me je dodobra prestrašila. Zjutraj takoj po prihodu v službo se mi je začel rahlo megliti vid, nato se je pojavila bliskavica v obliki polkroga z žarki, ki so utripali. Najprej se mi je zdelo, da je le na desnem očesu, toda ko sem zaprla oči, je bilo na obeh očesih. Počasi se je polkrog zvečeval in izginjal v desni rob, dokler ni po 30 min. popolnoma izginil. Ostala je bolečina in rahla vrtoglavica. Ves dan sem se slabo počutila. Doma sem si izmerila krvni tlak, ki je bil 140/90 .Stara sem 42 let in relativno zdrava, imam le občasne vrtoglavice neznanega izvora (CT b.p.). Zadnje čase sem zaradi osebnih težav pod stresom, morda je to posledica težav.
Za čimprejšnji odgovor vam bom hvaležna. Lepo vas pozdravljam.

Bliskanje pred očmi
Spoštovani!

Opisano bliskanje bi bilo možno pripisati spremembi v krvnem tlaku – ali je narastel ali pa padel za več kot 20 mmHg. V primeru ponavlajočih bliskanj se obrnite na vašega zdravnika, da vas mogoče pošlje k okulistu. Sam temu trenutno ne bi pripisoval pretirane pozornosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovana gospa!

Težave, ki jih opisujete, so podobne moji težavi, ki ji pravim MIGRENA. Prične se z zamegljenim vidom, ki traja cca 20 minut. Nato sledita bliskanje pred očmi in občutljivost na zvok in svetlobo. Ko vse to mine se prične glavobol, ki ponavadi traja ves dan, ali pa celo še naslednji.
Migreno imam že 15 let. V zadnjem času se uspešno spopadam s to težavo tako, da čimprej ob pričetku težav (zamegljen vid) vzamem dve tableti aspirina s C vitaminom in počakam pol ure, da minejo težave z vidom. Potem se izogibam močni svetlobi – v službi spustim rolete in znižam jakost telefona, doma pa uporabim zatemljeno spalnico. Včasih sledi bruhanje, vendar se lahko pohvalim, da z uporabo dveh aspirinov s C vitaminom so težave BLAŽJE. Z migreno pač človek mora živeti.

Le pogumno naprej.

New Report

Close