Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Elektromagnetna terapija bolečine vratu in roke

bolečine vratu in roke

Pozdravljeni!

Pred 10 dnevi sem se zbudila z močno bolečim vratom, naslednji dan se je bolečina razširila v desno ramo in nato po desni roki navzdol, vse do zapestja. Dan pred začetkom težav sem imela plesni nastop na hudem mrazu (-13), ki je vključeval tudi premete in podobne lažje akrobacije, zaradi mraza pa se nisem mogla dobro ogreti. Med plesom se nisem poškodovala in ne čutila bolečine, zato ne vem, če je vse skupaj povezano. Po obisku osebe zdravnice sem dobila protibolečinske tablete (Brufen, Ketonal, Lekadol), vendar se bolečine niso opazno zmanjšale. Edino, kar mi nekoliko pomaga, je topel termofor na vratu in zgornjem delu hrbta. Spim največ 2-3 ure dnevno, saj mi bolečine to onemogočajo, po tabletah pa me vsako popoldne boli želodec, zato sem že zelo izčrpana.

Danes sem obiskala ortopeda, ki je po rentgenu napisal: RTG CH 2x: vidna lomljena vratna os na nivoju C5-C6 z osteohondrozo tega predela. Vidna kalcinacija ob sprednjem robu medvretenčne ploščice C5-C6. Struktura skeleta je sicer primerna.

Predpisal mi je protibolečinska obsevanja za vrat in nadaljevanje analgetične terapije. Napisal je tudi, da ugotavlja znake cervikobrahialgije brez NC izpadov ali indikacije za urgentno operativno terapijo. Diagnoza: Cervicobrachialgia dex.

Lepo prosim za vaše mnenje, saj so me z govorjenjem o operaciji pošteno prestrašili. Stara sem 36, sem poklicna plesalka in me zanima, ali se bom po vašem mnenju s tem delom še lahko ukvarjala. Kakšno terapijo bi mi vi predpisali? Ker si nisem vratu nikoli poškodovala, me zanima, zaradi česa bi okvara lahko nastala? Ali je mogoče, da je vplivalo moje spanje na trebuhu, pri čemer imam že od otroštva glavo vedno obrnjeno v levo stran? Se vam zdi, da je pri moji diagnozi res potrebna operacija, če bolečine v naslednjih 4 tednih ne izginejo? Najlepša hvala za vsako informacijo, želim pa vam tudi vse najlepše v prihajajočem letu 2011,

Nina

Spoštovani !

za vas je v tem momentu idealno zdravljenje z elektromagnetno pulzirajočo blazino, natančneje zdravljenje z majhno blazino ali elektrodo 2 x dnevno.

Ob tovrstni terapiji se v tem predelu pospeši cirkulacija krvi kar posledično pomeni hitrejše okrevanje.

Zaželjena so čim bolj topla zimska oblačila, ponoči pižama !

Izredno težko pa vam odgovorim konkretno na vašem primeru, zakaj je do tega prišlo.

Potrebno je upoštevati in spoštovati mnenje vašega ortopeda, jaz pa vam na tem mestu lahko priporočam elektromagnetno pulzirajočo terapijo kot pomagalo k čim boljšem in hitrejšem okrevanju.

Lepo pozdravljeni! Prim. Jože Barovič, dr. med., spec. fiziater, strokovnjak za elektromagnetno pulzirajočo terapijo

New Report

Close