Najdi forum

krčne žile

Spoštovani!

Pred kratkim sem bila operirana zaradi krčnih žil z radiofrekvenčno terapijo. V četrtek bo en mesec od operacije, še vedno pa se ne počutim dobro. Težko hodim, saj mi povoj vedno zleze z noge, če pa povoj dobro zatisnem, mi noga kar omrtvi in je ne čutim (saj zastane vsa kri). Zanima me, ali imate kakšen nasvet, kako naj povijem nogo, da nebi bilo tako moteče. Imam elastične povoje, ali se na tržišču dobijo kakšni še posebej kakovostni. V nogi mi pogosto utripa, vanjo mi je mraz in je ne čutim. Specialist mi je sicer rekel, da je to možni negativni učinek operacije in da se bom navadila na (gluho) nogo. Ali je to res in koliko časa bom rabila, da bom spet sposobna normalno opravljati svoje aktivnosti? Ker me povoj tako ovira namreč težko karkoli počnem, čim malo hodim, mi zleze dol ali pa me močno tišči. Včasih me noga tudi boli, vsak dan zvečer pa je nevzdržno. Prosim za kakšen nasvet in lep pozdrav.

Spoštovani!

Radiofrekvenčne operacije krčnih žil so lahko različne. En tip operacije je napravljen z VNUSFAST aparatom, druga pa z Celon RFITT aparatom. Med njima je razlika. Zato bi bilo dobro, da bi vedel kje ste bili operirani in s kakšnim aparatom.
Vsekakor težave, ki jih opisujete niso povezane s samo operacijo in niso običajne. Lahko, da je bila operacija neuspešna. Čudno se mi tudi zdi, da ne nosite kompresijske nogavice po operaciji. Pri nas običajno namestimo vsem bolnikom kompresijske nogavice, ki jih potem nosijo najmanj 4 tedne. po posegu.
Vsekakor vam priporočam, da se obrnete zopet na vašega operaterja, če niste zadovoljni z rezultatom.
Dobro bi bilo, da si pri Diafit d.o.o. na Petkovškovem nabrežju nabavite nogavice ali žabe stopnje kompresije 2.

New Report

Close