Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija gnojni izcedek iz nožnice

gnojni izcedek iz nožnice

Spoštovani,

že cel večer se trudim najti na netu nekaj besed o gnojnem izcedku iz nožnice pri otrocih. Pa nisem našla zadovoljivih odgovorov na moja vprašanja. Zato se zopet obračam na vas.
Ko sem danes previla našo 21m punčko, ko je prišla iz vrtca, se je iz nožnice kar vlil ven gnojni izcedek, zelene barve. Prvo sem se razjezila, ker sem mislila, da je vzg. ni dobro obrisala po luliki, ker je že včerja bila slabo pobrisana in že nekoliko rdeča (vneta koža). No, pa sem se presenetila, da to ni bilo blato, ampak dejansko gnoj. In še kasneje ji je vn lezel gnoj. Koža okoli je še bolj rdeča, že prav živo roza. Dobro sem jo oprala in namazala. Ona je tožila, da jo buba in se ni hotla previjat niti mazat, sploh ne znotraj ustnic in vhoda v nožnico.
Jutri gremo vsekakor zdravniku, ampak mi vaše mnenje veliko pomeni.
Naša punčka jemlje Primotren 2ml za zaščito, bila je bolana cel november, prebolela vsaj 3-4 viruse, Sedaj deluje v redu, le zjutraj ji iz nosa izbrizgam veliko zelene sluzi. Ko ji sperem nos, je dobra do prihoda domov iz vrtca, pa tudi takrat diha skozi nos, ampak ji ga vseeno sperem. Zelen smrkelj se ji v enem dnevu ne ponovi, ponavlja se vsako jutro. Zjutraj ko vstane ji gre tudi zaradi tega na bruhanje in kašljanje.
Ali je to zaradi slabo pobrisane ritke, ali zaradi kakega prehlada? Ker bom malo okregala naše vzg., da ne brišejo dovolj dobro ritke. Pa še posebej sem povdarila, da mora biti redno previta in dobro oprna rita, zaradi ledvičnega refluksa. Joj no, kaj bo še vse… 🙁
Hvala in lep pozdrav,
Ana

Ni mogoče trditi, da je vnetje povezano z neko namišljeno slabšo higieno. Otrok je prebolel kar nekaj viroz in pri tem so prizadete vse sluznice telesa, ne le dihalna, črevesna. Ob jemanju antiibotikov se spremeni normalna bakterijska flora. Vnetje je lahko posledica več dejavnikov, ki so delovali istočasno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor.
Danes ni bilo o izcedku ne duha ne sluha. Tudi rdečica se je polegla. Malo je še sicer vidna, ampak v primerjavi z včeraj, je skoraj ni. Zato tudi nismo šli k zdravniku. V vrtcu sem opozorila na brisanje in pogostejšo menavo pleničk, a so mi zagotovile, da ritko dobro obrišejo, kar jim sicer tudi verjamem. Ker do sedaj nisem mela niti ene pripombe na naše vzg. kar se tiče higiene in previjanja. Včeraj niso opazile ničesar nenavadnega, ko sem jim povedala, da je imela obilen izcedek.
Ali naj jo mažem s kako posebno kremo ali bo zadosti krema za ritko s cinkovo pasto? Kako je možno, da je včeraj bil izcedek in to zelo obilen, danes pa nič. Tudi se ne pritožuje, da jo boli med pranjem in mazanjem ritke.
Res je ogromno enih čudnih bolezni…, kaj vse nas še čaka…?! :S
Lp in hvala!
Ana

Mazanje zaenkrat ni potrebno, lahko pa naredite kamilična kopeli ali kopeli iz poparka hrastovega lubja, drugo pa zaenkrat ne. Če bi se izcedek ponavljal, morate na pregled. Vzroka na ta način ni mogoče pojasniti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close