Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vrtoglavica

vrtoglavica

Spoštovani,

Že nekaj mesecev me muči vrtoglavica, skupaj z utrujenostjo,zaspanostjo. Na prvem pregledu na ORL ni bilo videti nič narobe, v kratkem imam drugi pregled-pregled centra za ravnotežje. Pred mesecem dni pa se mi je pojavila še težava-zelo zelo me bolijo vratne bezgavke, oz. celoten vrat, tudi področje okoli ušes, vendar so ušesa videti čista. Sumamed mi ni pomagal, zdaj jemljem Cedex. Pred mesecem dni so izvidi od krvi in vode bili v redu. Krvni pritisk je 120/75. Včasih me tudi malo trese-tresenje pa ni vidno. Okulist pravi, da je z očmi vse v redu-imam malo dioptrije (o,75). Hudih glavobolov nimam, edino področje okoli ušes me boli, celoten vrat, malo me še muči vrtoglavica.
Ker drugače nisem bila bolna, me sedaj to zelo muči.
Lepo vas prosim, če mi lahko odgovorite.

Najlepša hvala

Spoštovani!

Iz povedanega zelo težko povzamem, kaj bi bil najverjetneši vzrok za vaše stanje. Glede na bolečine v vratu (če nimate povečanih vratnih bezgavk) in vrtoglavico bi utegnile težave izvirati iz vratne hrbtenice. V tem primeru bi bile potrebne vaje za vratno hrbtenico in tu in tam zdravilo proti bolečinam.

Če pa nimate vrtoglavice, temveč omotico in ste utrujeni in stalno zaspani, pa bi bil potreben daljši pogovor, da bi ugotovili, ali nimate še kakšnih drugih znakov, ki bi utegnili biti povezani s tesnobo in/ali depresijo. Zaenkrat se pri vašem opisu bolj nagibam na probleme vratne hrbtenice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g. Kersnik,

Najlepša hvala za vaš odgovor. Glede na vaš odgovor menim, da se vam dolžna še nekaj pojasnil, kajti prosim vas še enkrat za mnenje. Bila sem že na drugem pregledu pri ORL-pregled centra za ravnotežje (VTG test). Vse je vredu, zdravnica pravi, da moja vrtoglavica oz. omotica ni posledica ušesnega obolenja. Tudi izvid od rentgena vratne hrbtenice je vredu. Ali predlagate še pregled pri nevrologu? Glede mojih povečanih bezgavk (na vratu, ki me še vedno zelo boli) pa pravi, da se moram javiti na pregled ponovno, v kolikor antibiotik Cedax ne bi pomagal (pred tem sem jemala antibiotik Sumamed-oba antibiotika mi je predpisal moj osebni zdravnik). Povem lahko, da danes končam z jemanjem tablet, pa mi ni še nič bolje. Boli me namreč sprednji del vrata in področje od ušes do čeljusti, bezgavki sta povečani. Imam zelo težak vrat, čutim toploto in pritisk. Zdravnica pravi, da mi bodo takrat (če bo potrebno) punktirali bezgavke.
Sedaj pa me je resnično strah pred kakšnim resnejšim obolenjem.Prosim vas, da mi poveste, ali obstaja možnost, da imam raka na bezgavkah. Ali je pa vendarle možno, da gre za kakšno drugo vnetje (grlo je čisto).
Najlepša hvala za odgovor. Andreja

Spoštovani!

Normalni izvid vratnih vretenc ne izključuje nujno možnosti, da bi bil vrat (tam je tudi dosti mišic, kit in vezi, ki po napornem delu niso take kot bi morale biti) vzrok za težave.

Če je bolečina na sprednji strni vratu v spodnji tretjini, to povejte vašemu zdravniku, da vam mogoče da pregledat ščitnične hormone. Včasih je za take bolečine in ev. tudi povečane bezgavke krivo vnetje ščitnice. Boleče bezgavke kažejo na vnetje nekje v področju glave ali vratu in bodo izginile šele kakšen mesec po zdravljenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close