Najdi forum

Nočem k zdravniku

Pozdravljeni,

Star sem 56 let, z ženo sva poročena 25 let in s spolnostjo nikoli nisva imela težav. V zadnjem času pa sem opazil, da mi penis med spolnim odnosom uplahne, včasih pa sploh ne otrdi, čeprav sem vzburjen. Žena pravi, da je to morda zaradi stresa, saj sem v zadnjem času v službi zelo obremenjen. Rekla je, naj grem k svojemu zdravniku in mu povem o težavah.

To se mi sicer zdi povsem ok ideja, samo ne morem si predstavljati, da bi svojemu zdravniku razlagal o svojih problemih pri seksu. Že tako ne hodim rad k zdravniku, zdaj pa sploh… Ali obstaja kakšna možnost, da pridem do zdravil za zdravljenje motnje erekcije brez, da grem k zdravniku?

Spoštovani!

Glede poti do zdravljenja in tudi psihološkega deleža stresa in vpliva na erekcijo, smo kar nekaj pisali na tem forumu v začetku, pred dvema letoma.
Zato vam svetujem, da si ogledate te zapise in boste verjetno dobili idejo, na kakšen način se spoprijeti z reševanjem vašega vprašanja.

Kar sem še pomislil ob vašem vprašanju, je vaša opredelitev »problema«. Ali se o tem lahko pogovarjate s svojo ženo? Moje mnenje je, da pogovor lahko temu, kar imenujete »problem«, odvzame odvečno težo.
Pogovor o spolnosti je splošen slovenski (in verjetno tudi širši) tabu. Če ima naš avto okvaro, ga brez najmanjšega zadržka peljemo k mehaniku. In niti ne razmišljamo, da imamo »problem«, temveč je samoumevno, da je okvaro potrebno odpraviti. Ko nekaj ne funkcionira pri nas, imamo to težavo sporočiti. Vem, gre za intimnost in občutljivo temo, za ugled in ponos in »MOŠKOST«.

Branost tega foruma je verjetno vsaj en pokazatelj, da vaša zgodba ni osamljena, da bi vprašanja, s katerimi se sami ukvarjate, verjetno na podoben način postavilo še veliko moških.

Če se oglasite pri urologu, boste verjetno presenečeni, da gre za področje, ki ga nekdo zelo dobro razume in razume tudi, kaj se dogaja z vami. Enako sem prepričan, bi doživeli, če bi se odločili za obisk pri seksologu.

Lep pozdrav,

New Report

Close