Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Umetni zob potrebujem

Umetni zob potrebujem

Spoštovana gospa doktor

Zobozdravnica mi je izpulila zgornjo desno petko; ko se nasmejem,je zelo grdo videti tisto luknjo,to mi je povedal tudi fant.Kje mi lahko vstavijo umeten zob,po kolikem času po puljenju?
Sem brezposelna,prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve,z urejenim dodatnim zdr.zavarovanjem.Stara sem 32 let in zelo težko jem,odkar nimam zgornje petke,saj je manjkajoč prostor,kjer je bil zob,res moteč.
Hvala,
Maja,32 let

Pozdravljeni,

glede na to, da ste brezposelna, verjetno implantatna oskrba ne pride v poštev. Če bi se odločala v tej smeri, nimate kaj čakati, saj se volumen kosti, ko ni zoba, zmanjšuje in včasih implantata (brez dodatnih stroškov vsaditve umetne kosti) ni več možno vstaviti.
Verjetno pride za vas v poštev mostiček. Od danosti v vaših ustih je odvisno ali vam bo zobozdravnik svetoval klasični, dobro preverjeni mostiček s sidrenjem na 4 in 6, verjetno še 7, ali pa bo naredil most z balkonom. To pomeni, da ne bo brusil 4 ampak bosta nosila izgubljeno 5 šestica in sedmica. Dolgoročni rezultati pri taki rešitvi so malce slabši, je pa estetski učinek boljši. Čim prej si najdite zobozdravnika, ki vam bo to lahko naredil na stroške ZZZS, saj so čakalne dobe res dolge. V vsakem primeru pa računajte na doplačilo.
Imate pa še eno možnost. Če menite, da si boste v letu, dveh dobili službo, vam lahko zobozdravnik naredi dolgotrajni provizorij iz kompozita, morda ojačan s ceneno kovino. Rešitev je poceni in lepa, je pa nujno potrebno zamenjati tak most v doglednem roku, saj vam lahko zoba nosilca mostička pod takim mostom pregnijeta. Tak dolgotrajni provizorij vam morajo cementirati s stalnim cementom, kontrole pa so potrebne na pol leta.
LP Andreja

New Report

Close