Najdi forum

Libido in erekcija

Pozdravljeni,
ker se tudi jaz že več kot leto dni spopadam z erektilno disfunkcijo in pomanjkanjem libida, lepo prosim za pomoč. Občutek imam, da je to, med ostalim posledica prejšnjega 5-letnega razmerja, ko sem “na silo” bil z osebo, ki mi je pri srcu, ni pa bilo močne spolne privlačnosti.V začetku je še bilo v redu, potem pa vedno večji in vedno večji problem. Zdaj sem v fazi, ko si niti ne upam stopiti v nek odnos (kaj šele spolni odnos)….

Star sem 39 let.

Zdravnika nisem obiskal, sem pa v zadnjih dveh mesecih začel jemati prehranska dopolnila: ginseng, ginkgo, maca, v pričakovanju, da se bo “čudež” zgodil.

Lepo prosim za odgovor, kolikšne so dnevne priporočene doze teh dopolnil, da bi lahko eventualno pričakoval spremembo.

Hvala…

Spoštovani!

Sami ste že napisali, da ste se zatekli k prehranskim dopolnilom, ki propagirajo povečanje spolne moči, kjer bi se naj zgodil čudež.

Kar opisujete razumem kot zavoro v sproščenosti, nekaj, kar je bilo kot nasilje sproščenemu toku v razvoju področja spolnosti. Posledice, ki jih opisujete, so lahko popolnoma razumljive. Niso pa funkcionalne in verjamem, da vam zelo otežujejo kakovost življenja.

Verjetno ste prebrali forum po dolgem in počez, saj smo o tej temi že veliko pisali.

Res pa je tudi, da gre v vsaki zgodbi za prav posebne preplete, ki jih na splošno težko »zadanemo« oz. predvidimo.
O tem, kakšne so posledice odnosa, ki ste ga opisali, bi bilo najbolj smiselno raziskati s pomočjo strokovnjaka, lahko se ponudim tudi sam, ali pa izberete seksologa. Odnosi in izkušnje, kjer se je dogajalo »na silo« kot pravite, pustijo določena prepričanja in pogodbe, ki smo jih sklenili s seboj, da smo lahko preživeli. Kar nam je pomagalo preživeti v težkih trenutkih navadno pozneje ne služi več in nam dela škodo. In to, mislim, bi bilo smiselno raziskati tudi v vašem primeru. Seveda pa to zahteva individualni pristop z zunanjo pomočjo.

Lep pozdrav,

New Report

Close