Najdi forum

motnje erekcije

Lep pozdrav!

Stara sem 29 let, fant 31. Skupaj sva 4 leta. Zelo se imava rada, o vsem se veliko pogovarjava, teave rešujeva sproti. Problem nastane pri spolnosti. Na začetku je imel fant pred mano veliko tremo, zato ni doživel prave erekcije, kar pa se je nato le še poglabljalo in imava že 4 leta to težavo. Kadar doživi erekcijo, v spolnem odnosu oba uživava, večinoma pa se zgodi, da erekcijo doživi zelo težko ali pa mu med samim odnosom penis uplahne in potem se stvar konča. O tem sva se in se še zmeraj veliko pogovarjava, vendar se mi zdi, da je to še celo stvar poslabšalo. Sama sem bila na začetku zelo frustrirana, kar sem verjetno mu tudi dala vedeti, sedaj sva s tem močno obremnjena oba. Fant pravi, da ga neizmerno privlačim, želi si spolnosti z mano, vendar se mu že vse skupaj upira, saj zmeraj pričakuje da se bo končalo brez erekcije in z razočaranjem na obeh straneh, zato je že na samem začetku zelo napet, k spolnosti se težko pripravi. Poskusila sem ga prepričati, da bi šel na pregled k zdravniku ali psihoterapevtu (sama sem mnenja, da je vzrok bolj psihološki), vendar to močno zavrača.
Ne vem več kaj na naj naredim. Ne želim si da bi se razšla, zavedam pa se, da na tak način najina veza na dolgi rok ne bo uspešna. Oba sva že precej obupana in ne najdema izhoda iz tega začaranega kroga, zato vas prosim za kak nasvet.

Hvala

Spoštovani!

Motnja erekcije je za moškega najprej velika stiska. O tem si lahko kar nekaj preberete iz začetnih prispevkov na tem forumu. In zlasti se prepletajo različni občutki, od sramu, do občutka nevrednosti in nesposobnosti, morda tudi manjvrednosti glede moške vloge in sploh moškosti. Torej zelo pomembne teme glede tega, da imamo pravico biti in da imamo neko identiteto.
O vplivu naših misli in strahov lahko preberete v temi »Boleči spolni odnosi«.

Obisk pri strokovnjaku seksologu, ali celo pri psihiatru, ima navadno predpostavko, da je z nami nekaj narobe. In tako moški s težavo pri erekciji razmišljajo, da bodo že samo s pristankom na neko svetovanje potrdili predpostavko, da je z njimi nekaj narobe.
Vem, da so to velike stiske in velike zadrege in, da se lahko moški zelo dolgo vrtijo v začaranem krogu nemoči, ki samo še podaljšuje agonijo.

Rešitve, ki se ponujajo v obliki raznih farmacevtskih in drugih pomagal, so tako enostavnejša pot. Vendar te rešitve navadno ne srečajo bistva zadrege.
Moje izkušnje so, da je lahko pogovor na samem z moškim osvobajajoč.
Pri svojem delu ne znam videti na način iskanje nekega in edinega vzroka in vrtanja po ljudeh. Pogovor navadno teče po povsem drugih poteh.
Navadno se v tem pogovoru srečamo z nekimi lastnimi prepričanji, ki smo jih ustvarili v teku svojega življenja, v izkušnjah bližine z drugimi. Vsak ima svoje zgodbe. Včasih so to prav smešne in na videz nepomembne misli, ki nam določajo način našega (ne samo spolnega) vedenja.

Druga moja izkušnja je, da je lahko pogovor v paru na način, kjer ni nekdo kriv, kjer samo raziskujemo, kako je v svetu enega in kako v svetu drugega – kako je tak pogovor prava pot k skupni povezanosti in kako zelo zdravilno deluje na vse zadrege, povezane z bližino. Iz bližine pa večinoma vselej izhaja tudi naše spolno življenje.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni

Star sem 25 let. Do 20 leta sem imel normalno erekcijo, zadnjih 5 let pa zelo moteno. Pri mastrubiranju ni težav, tudi če sem z dekletom do spolnega odnosa nimam težav in se normalno vzburim, tudi stokrat na dan vendar tik pred odnosom penis uplahni in se ne dvigne več.
Zaradi tega sem se večinoma izogibal spolnosti, zadnje pol leta pa sem v zvezi z enim dekletom, s katero sem se pogovoril in obiskal zdravnika, ki mi je predpisal viagro. Po tabletki teh težav ni več in imam lahko odnose tudi po večkrat čez celo noč. Tablete pijem že tri mesece ampak če je ne vzamem imam ponovno iste težave kot prej.
Zato me zanima ali to pomeni, da bom sedaj celo življenje moral jemati tabletke pred odnosom in ali je to v določeni meri škodljivo? Bojim se tudi, da se dolgoročno učinek tudi zmanjša. Poleg tega stvar za skoraj vsakodnevno uporabo niti ni preveč poceni.

LP

Spoštovani!

Pod različnimi naslovi temo erekcijskih težav obravnavamo na tem forumu že drugo leto. Verjamem, da je veliko starejših zapisov, ki bi bili lahko delni odgovor na vaše pismo.

O zdravstvenih indikacijah predpisanih zdravil bodo dali odgovor kompetentni zdravniki, morda tudi urolog na našem forumu.

Kar zadeva psihične »sestavine« erekcijske motnje lahko pregledate forum in odgovorite pri sebi na vprašanja, ki so postavljena (od teme masturbacije do raznih vrst erekcijskih motenj).

Kaj se dogaja na poti od misli do vzburjenosti in naprej do seksualne aktivnosti konkretno v vašem primeru pa je nekaj, na kar tabletka nikoli ne bo mogla dati odgovora. Lahko je trenutna pomoč pri premagovanju težave, do bistva in vzroka pa s pomočjo tablete v nobenem primeru ne pridemo.

Zato je moj odgovor seveda v smeri raziskovanja tega, kar zadeva psihično dogajanje. V teh primerih odgovarjam podobno: če sami ne pridete do odgovora, je smiselno poiskati pomoč. Tudi o pomoči smo že veliko pisali, od tega, kar so moje izkušnje, do seksologov, ki so pri nas na voljo.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

Pred enim letom je moz zacel jemati tablete za pritisk (COVERSYL ARGININE ter EXFORGE(amlodipine in valsartam).
Pri obeh je kot stanjski ucinek napisano motnje erekcije, nezmoznost izliva. V primeru mojega moza gre predvsem za prehitri izliv oz mu penis ne otrdi popolnoma.

Danes je sel do splosnega zdravika, ki pa mu je dejal, naj pozabi na to in naj si najprej uredi visok pritisk.( Kjub jemanju tablet ima se vedno visok prtisk)

Sem razocarana nad odnosom zdravnika in se sprasujem, ali obstajajo kaksne druge tablete, ki nimajo teh stanjskih ucinkov. Oz na kaksen nacin si lahko pomagava.

Najlepse se vam zahvaljujem za vas odgovor.

Spoštovani!

Da imajo lahko antihipertenzijska zdravila kot stranski učinek zmanjšano potenco, je dejstvo in kardiolog vam lahko najde ustreznejše zdravilo.
To je pri vsem še najbolj preprosto in rešljivo.

Drugo pa zadeva kardiološko mnenje, morda bo tudi kaj napisal urolog – glede visokega srčnega tlaka, ki se ne zmanjša po jemanju zdravil.
Visok krvni tlak je na dolgi rok nevaren za življenje. Med vzroki so tudi stresen način življenja – a o tem obstaja veliko napisanega na drugih forumih in pod naslovi »visok srčni tlak«. Stres pa je lahko tudi pomemben dejavnik erekcijskih motenj. Če gre za to, bo sprememba na tem področju brez dvoma prispevala k boljši kakovosti življenja.

Lep pozdrav,

New Report

Close