Najdi forum

viagra

Lepo pozdravljeni!

Mene pa zanima ali se da dobiti kako zdravilo brez recepta za povečanje želje po spolnosti? Ali moram res k osebni zdravnici?

Hvala M

Pozdravljeni!

Za povečanje želje po spolnosti in pa tudi za blago odpravljanje težav z erekcijo, so v lekarnah na voljo preparati, ki vsebujejo ginseng ali žen šen.

Žen šen ali ginseng prvotno izvira iz Kitajske, Koreje in severovzhodne Amerike, čeprav so ga kot izvor življenja že pred tisočletji častili predvsem ljudje na Daljnem vzhodu. Pravi ginseng je doma na Kitajskem in v Severni Koreji, zato se zanj pogosto uporablja ime azijski ali korejski ginseng. Gojenje ginsenga je težavno in terja veliko časa, zato je na svetovnem trgu zelo dragocena rastlina.
Ginseng ima korenino, ki je po obliki podobna človeškemu telesu. Zdravilna moč je v korenini, stari vsaj 6 let.
Na tržišču prevladujejo predvsem tri najbolj znane vrste ginsenga:
– azijski ali pravi ginseng (Panax ginseng),
– ameriški ginseng (Panax quinquefolius) in
– sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus).

Učinkovitost korenine ginsenga je znanstveno potrdila tudi zahodna medicina. Novejše raziskave so potrdile, da ginseng izboljša presnovo in prenos kisika v tkiva in tako pripomore k večji psihični zmogljivosti, telesni vzdržljivosti in življenjski moči. Dolgotrajno jemanje ginsenga izboljša vitalnost organizma.

Korenina ginsenga med drugim dokazano pomaga tudi pri težavah s spolnostjo. Raziskave so potrdile, da ginseng poveča spolno moč pri moških, saj poveča koncentracijo moškega spolnega hormona testosterona ter tvorbo in gibljivost semenčic v testisih. Deluje tudi na gladke mišiče v moškem spolnem organu in na ta način pomaga pri odpravljanju blagih težav z erekcijo.

Korenina ginsenga se danes uporablja v obliki izvlečka, praška, čaja, tablet in kapsul. Pogosto jo najdemo v pripravkih skupaj z vitamini in minerali.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Hvala za vaš odgovor.

Prosim vas še za vaše mnenje glede teh tablet ki se jih da naročiti iz Ljubljane. Ali so varne?

http://www.ragingbull.si/sestavine.htm

Hvala lp M

Omenjenega preparata žal ne poznam, vendar vam na splošno tovrstne nakupe preko interneta močno odsvetujem, saj nad temi izdelki ni nikakršnega nadzora. Nemalokrat se je že zgodilo, da so tovrstni »naravni« preparati vsebovali številne toksične (zdravju škodljive) primesi ali celo znane sintetične učinkovine, sumljivega izvora in seveda neustrezne čistote. Sinteza učinkovin v tako imenovanih »domačih laboratorijih« je lahko zelo nevarna, saj pogosto njihove učinkovine vsebujejo tudi številne neodstranjene zdravju škodljive produkte oziroma primesi.

Danes smo priča hitremu razvoju spletnih trgovin, vendar bodite pozorni, katere stvari se kupujejo preko njih. Za zdravila vsekakor velja, da se moramo najprej prepričati o njihovem izvoru! Če izvora ne morete ugotoviti oziroma je sumljiv, potem izdelka nikar ne kupujte. Zelo previdni bodite tudi kadar vam neko »naravno« zdravilo ponuja »čudežne« učinke, primerljive celo z zdravili na recept.

Znani so na primer primeri čajev za hujšanje, pri katerih je prodajalec jamčil, da gre za povsem naravne sestavine, ki delujejojo na osnovi nabrekanja v želodcu in ta način zmanjšajo občutek lakote. Kasneje se je ugotovilo, da ta »naravni« pripomoček za hujšanje vsebuje potencialno rakotvorno snov fenolftalein in centralno delujočo učinkovino sibutramin, ki je sicer sestavina registriranega zdravila za hujšanje Reductil, ki se izdaja le na zdravniški recept.
Znani so seveda tudi številni primeri preparatov za povečanje potence, ki naj bi bili povsem naravni, kasneje pa se je največkrat izkazalo, da vsebujejo kemijske učinkovine, najpogosteje sildenafil (učinkovina v zdravilu na beli recept – Viagri).
Problem je ker so te učinkovine, kot sem že omenil pogosto neustrezne kakovosti, poleg tega pa so znani tudi primeri preparatov, v katerih je bila prisotna učinkovina sildenafil v visokih koncentracijah, kar je že samo po sebi lahko zelo nevarno.

Zato vam zares odsvetujem kupovanje zdravil (tudi tistih naravnega izvora) prek spleta , kajti največkrat (ne vedno) gre za nelegalne izdelke neustrezne kakovosti, ki lahko ogrozijo uporabnikovo zdravje!

Raje se posvetujte v lekarni ali pri vašem zdravniku!

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

imam problem star sem 17 let.. z dekletom hočeva imeti povsem normalen spolni odnos in vse je uredu v predigri je moj penis v erekciji potem pa ko nadenem kondom pa mi erekcija uplahne in nemorem doseči nazaj stanja k bi biu potreben da bi lahko imela spolni odnos.. verjetno sem žiučen in ne sproščen in bom moral delati na tem ampak bojim se da tudi naslednjič nebo uspelo ampak si tega zeloo želim zatosem samo za enkrat razmišljal o viagri da bi mi pomagala da bi lahko izvedel stvar do konca.. kaj mi svetujete ali je škodljivo bi lahko v lekarni prišel do tega?? lp

Pozdravljeni!

Mislim, da v tem primeru nisem dovolj kompetentna oseba za podajanje nadaljnjih odgovorov. Svetujem vam, da se o vašem problemu pogovorite z osebnim zdravnikom. Morda vam bo lahko pomagal on sam, drugače pa vas bo napotil naprej do specialista, ki vam bo vsekakor znal pomagati.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close