Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Antibiotik

Antibiotik

Pozdravjeni!

Že drugo leto sem morala zaradi hude infekcije jemati antibiotik Flucflox (infekcija se je kazala na kolenu), za katerega so mi vsi zdravniki govorili, da je ubijalski. Lansko leto sem imela kar dolgo terapijo (skoraj 1 mesec), da sem se pozdravila, letos pa sem na srečo takoj opazila enake simptome in sem takoj pričela jemati tovrstni antibiotik.

Zanima me, kakšen je ta antibiotik, je res ubijalski in kakšne posledice mi lahko pusti na organih (tu mislim jetra, ledvica ali kaj drugega).
Prosila bi tudi kakšno bi moralo biti sedaj po dveh terapijah preventivno okrevanje, da se zopet, že tretjič ne bi pojavila okužba.
Če sem jemala tovrstni antibiotik, me zanima kakšna baketerija je lahko to, kajti pri zdravniku mi niso mogli ugotoviti katera bakterija je.

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni!

Na žalost vam ne znam točno odgovoriti, saj antibiotika pod imenom Flucflox žal ne poznam. Po mojih informacijah antibiotik pod tem imenom ne obstaja.

Na žalost ste mi posredovala tudi nekoliko premalo podatkov, da bi lahko na njihovi osnovi točno vedel za kateri antibiotik gre.

Sklepam pa, da gre za antibiotik, ki vsebuje učinkovino flucloxacillin. Prosim, da mi to potrdite oziroma napišete za kateri antibiotik gre, da vam lahko odgovorim na zastavljena vprašanja.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close