Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bakterijska pljučnica

Bakterijska pljučnica

Hči (8 let) je prebolela bakterijsko pljučnico. Kakšne so vaše izkušnje s to boleznijo. Zanima me predvsem čas rehabilitacije – koliko traja. Kdaj se gre na primer lahko spet kopati v morje in česa se mora izogibati? Sedaj se počuti super in nima več nobenih težav.
Hvala za nasvete.

em, ne razumem. počuti se super in nima težav (torej je verjetno že prebolela in si tudi opomogla od bolezni), ti pa sprašuješ, kdaj se lahko kopa? ne štekam no…

ne tok komplicirat….

Bakterijska pljučnica je ena ob bolj zahtevnih bolezni. Predvsem pljuča potrebujejo tudi do 6 mesecev, da se popolnoma obnovijo. Če boste forsirali prehitro, se ji bo del pljuč, ki je bil najbolj poškodovan lahko tudi sesedel ali pa bo imel slabšo kapaciteto. Nekaterim se na rendgenu še kar nekaj let pozna slabo zdravljena ali pa nedokonca pozdravljena pljučnica.

Tak otrok naj počiva še nekaj časa po končani kuri antibiotikov, potem pa počasi začnite z napori. Jaz ji vsaj dva tedna ne bi pustila v morje, potem pa samo na hitro in potem takoj posušit in zamenjat kopalke. Izogibaj se vsemu, kar ji bo jemalo sapo, torej recimo hribolazenja, teka, vseh fizičnih naporov.

Bodita pa čimveč na svežem zraku.

se strinjam. mojemu sinu so priporočali 6 tednov počivanja, brez naporov, celo iz vrtca sem ga takrat vzela, ker so neprestano nekaj prebolevali. star je bil 2 leti.

pljučnica ni hec. na zgornji nevedni komentar pozabi in bodiprevidna čim dlje.

Nam pa je zdravnica povedala, da se gre lahko kopat že po enem tednu od zaključka bolezni.
Le prehudih fizičnih naporov ne sme imet.

Odvisno, kaj zate pomeni kopat. Jaz sem kot 8 letnica preplavala toliko kot odrasel človek, bila v pogonu cel dan. Sem pa v tem času prebolela norice, ki so me ravno tako pustile brez kondicije in je trajalo več kot dva meseca, da sem bila spet v stari formi.

Odvisno pa je tudi, kakšna je otrokova zdravstvena kartoteka od prej. Če je to prva bolezen pljuč, potem morda lahko že po enem tednu.

glede na to kako je avtorica post napisala, je moč razumeti, da je hčerka pljučnico ŽE prebolela.če se sedaj počuti SUPER, to razumem, da ni prebolela pljučnice prejšnji teden ampak vsaj nekaj tednov nazaj. po pljučnici si dokaj zmahan še kar nekaj časa.

moj otrok je imel krepko čez 350 crp ,ležal na infekciski in se je dobro počutil že 24 ur po ab ,oblično v 2 dneh
po 4 dneh je imela crp še vedno 270 in je bila videti zdrava…
mi smo se ravnali po navodilih ,2 tedna po končanju ab in “čistem” crp ni smela bit zadihana ,nič kolesarjenja ,tekanja …nič mrzlih pijač ,kopanja,sladoleda …
začeli je z gibanjem počasi ,v vodi (sedaj je en mesec po končanem zdravljenu ) še ni bila.
vrjetno je pa odvisno od obsežnosti pljučnice ,naša je imela zasenčeno skoraj celo desno pljučno krilo

New Report

Close