Najdi forum

bolečine v želodcu

Pozdravljeni
Že nekaj časa me boli želodec, Bolečine se začnejo že dopoldan, včasih šele popoldan oz. proti večeru.Takrat imam tudi napihnjen želodec in še bolečine. Moram pa povedati da imam zdravstvene težave že od septembra.Takrat me še ni bolel želodec,pojavili so se rdeče lise najprej po rokah,obrazu, nato po celem telesu.Ker niso mogli postaviti diagnozo med luskavico in dermatitisom sem šla maja na preiskave v dermatološko kliniko.Vseh izvidov še nimam, ampak najbolj verjetna je luskavica. Stara sem 54 let in ko sem prišla iz bolnice se je stanje izboljšalo skoraj izginilo, kljub temu da me niso posebno zdravili, mazali so me z negovalno kremo, a sedaj se mi te lise ponovno pojavljajo. V tem času sem shujšala za 5 kg, seveda boste rekli nič hudega, ampak jaz sem že vrsto let bolj suha, imela sem 53,54 kg, sedaj jih imam 48. Bolečine v želodcu čutim kar par mesecev in najbolj hecno je to, da enkrat imam apetit, drugič ga nimam, in če veliko ne pojem (ponavadi 5 obrokov) takoj shujšam.Če pa normalno jem pa držim težo a ne morem se pa zrediti. V glavnem eno kilo gor, eno kilo dol. Da bi pa stanje popravila pa še nisem uspela. Ostali izvidi,katere me je poslala moja splošna zdravnica so v redu od ščitnice,ultrazvok trebuha,krvi. Na gastroskopijo sem naročena julija, čeprav sem pred leti že bila in sem imela vnetje želodca, ampak takrat nisem tako hujšala. Na blato grem vsak dan.
Sprašujem vas je možno ,da hujšam od bolečin iz želodca, ali je mogoče še kaj drugega. Pijem tudi veliko mlačne vode, a skrbi me hujšanje oz. da se ne morem zrediti že toliko časa. Lansko leto sem še hodila v službo, sedaj pa ni več motočega faktorja, in če bi bilo vse v redu bi se morala skoraj v enem letu zrediti oz. pozdraviti moje telo. Ne vem več kam bi se obrnila.
Hvala za odgovor

Pozdravljena!

Seveda je možno, da hujšate zaradi bolečin v področju želodca. Vsekakor je potrebno počakati na izvid gastroskopije. Zaradi težav priporočam do preiskave jemanje zaviralcev protonske črpalke.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni!

že nekaj časa imam problem z želodcom. včasih napihnjenost, včasih bolečine … pred nekaj dnevi sem imela neke vrste krče oz. bolečine na levi strani želodca, potem bolečine okrog popka, sedaj pa me že 4 ure zelo močno boli čisto na desni strani, bolečina pa ne popusti. Prosim za čim hitrejši nasvet.

Pozdravljeni!

Glede na težave bi bilo pametno čim prej poiskati pomoč pri lečečem zdravniku, ki vas bo napotil na ustrezne preiskave. Do pregleda si lahko pomagate npr. z Ranitalom ali zaviralci protonske črpalke.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close