Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Sončna očala

Sončna očala

Pozdravljeni
Nosim kontaktne leče z dioptrijo -7 na obeh očesih enako. Kupujem sončna očala na kaj moram biti pazljiv pri nakupu,ker vozim predelan avto na roke in v predoru očal ne morem snemati z obraza (invalid) oziroma kakšen tip očal mi priporočate?
Slišal sem,da se dobijo sončna očala ki imajo spodnji del leč svetlejši kot zgornji,da v tunelu samo malo vzdigneš glavo in lahko varno voziš?
Davor

Ta del z delno potemnjenimi stekli mi je sicer všeč, vendar boste uporabnost lahko preizkusili le na terenu, saj obstajajo različni odtenki in stopnje zatemnitve, ki včasih tega ne bodo dopuščale.

Foto stekla so tudi dobra zadeva, vedar neprimerna za slovenske tunele, saj so prekratki in se v tako kratkem času ne posvetlijo (torej za vas ne pridejo v poštev).

Paziti morate, da vas ne bo motila ukrivljenost očal, da vam ne spreminjajo barv, da so lahka (saj jih ne morete kar tako sneti), da imajo UV zaščito, pravilno zatemnjenost………

Pozdravljeni
Ali obstaja kje kakšen računalniški program,ki bi mi pomagal s pomočjo fotografije obraza vsaj približno prikazati kakšna očala pašejo na moj obraz?

Ali imate kakšno poslovalnico tudi v Ljubljani?

Mi imamo računalniško pomoč, vendar je fizično v naši optiki:

Ne, žal smo samo v Mariboru.

New Report

Close