Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma biološka zdravila

biološka zdravila

BIOLOŠKA ZDRAVILA

Že dobro leto se zdravim na revmatološki kliniki. Moje težave so se začele s kolenom (sinovitis desnega kolena), sledila je artroskopija, nato kup različnih diagnoz: sudeckova atrofija, fibriomialgija, serološko negativni spondiartritis, sakroilititis desno. Zadnjič mi je revmatolog po enem letu zdravljenja z zdravili: naklofen, celebrex, elderin, arcoxia predpisal biološka zdravila. Ali je to normalno, da se taka zdravila da v tako kratkem času? Omenil bi še, da mi je zdravnik na prejšnjem pregledu omenil in predlagal še pregled sakroilikalnih sklepov (s.i.) – špikanje z neko iglo direktno v sklep. Sedaj pa mi je rekel, da tega pregleda v Sloveniji ne upajo oz. ne morejo izvajati in pri tem omenil, da naj bi ta pregled imeli le v Nemčiji.
Zanima me, ali kdo kaj več ve o tem pregledu? Šokiran sem bil, da sem kar dobil biološka zdravila, tako hitro.
Kaj sledi, če biološko zdravilo ne prime? Moja diagnoza ni povsem jasna, a so mi vseeno dali biološka zdravila?
Moja trenutna težava, ki traja 4 do 5 mesecev, je bolečina v desni nogi, ki poteka po zadnji strani stegnenice (biceps), sega tudi v meča, v golen in se širi tudi v stopalo, rahlo mravljinčenje. Zadnji mesec pa ta bolečina prehaja tudi na sprednjo stran stegnenice (kvadriceps). V času vsega zdravljenja (hoja z berglami, brez bergel) je kvadriceps izrazito atrofiral (razlika v obsegu med levo in desno nogo je 7 cm). Največ kar trenutno lahko, je hoja okoli hiše, po hiši, v največji razdalji 1 km čez dan. Bolečine v nogi postajajo nevzdržne, predvsem takrat ko sem v stoječem položaju ali ko hodim, manj ko sedim. Ker so tekom zdravljenja bile prisotne bolečine v ledvenem delu hrbta, omenjena je tudi radikulopatija,moram povedati da so vsa prej omenjena zdravila (nesteroidna) bolečino kar v veliki meri umirila, nikakor pa niso vplivala in ne vplivajo na hudo bolečino v nogi.
Omenil bi še, da so v Bolnici Jesenice ob punktiranju iz kolena vnesli v koleno bakterijo. Zanima me, ali bi bilo možno, da so trenutne težave povezane s tem?
Pred kratkim se je s kolonoskopijo izključila možnost enteropatije.

HVALA

New Report

Close