Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrična in fetalna kardiologija visok pritisk po porodu

visok pritisk po porodu

V 34 tednu nosečnosti so mi naredli carski rez zaradi prikrite preklampsije zatekanje v možgane- ni bilo visokega pritiska ni bilo beljakovin po pregledu strokovnega konzilija so prišli do zaključka da imam preklampsijo zatekanje v možgane. Po porodu so mi napisali Methyldopa 250 na 8 ur 2tbl po odpustu domov so mi dali navodila da naj zmanjšam tbl na nulo. To sem naredila a so se pojavile nazaj težave glavoboli visok pritisk in mi je bilo rečeno s strani ginekologinje naj nazaj začnem jemati tbl. Zanima koliko časa lahko še pričakujem da bodo te teževe in koliko časa naj bi še jemala tbl? Pred nosečnostjo in v nosečnosti nisem imela visokega pritiska.
L.p

Spoštovani,

zašli ste na napačen portal, vendar vam bom poskusil odgovoriti. Kaj se trenutno dogaja z vami je težko ugibati, še zlasti, ker niste zapisali niti, koliko časa je že minilo od poroda. Znaki preeklampsije se sicer zmanjšajo hitro po porodu, a lahko vztrajajo še do največ 6 tednov po porodu. Če so simptomi prisotni še kasneje, to ni več preeklamspija oziroma z njo v zvezi ampak kaj novega oziroma še izpred nosečnosti. Priporočam, da obiščete svojega splošnega zdravnika.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close