Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija SKU JE NEVROLOŠKA BOLEZEN

SKU JE NEVROLOŠKA BOLEZEN

Abundant Evidence ME/CFS is Neurological – Harvard’s Dr. Komaroff

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=15400&utm_source=SiteTracking&utm_medium=SiteTracking&utm_campaign=home_researchLibrary

Breda

Pozdravljeni,

bolj ko se stanje slabša, bolj se nagibam k misli, da tudi sama boleham za SKU ali FM. Ker sem že v letih, ko iz naslova obveznega in dopolnilnega ZZ ne morem pričakovati več kot kakšne tri napotnice na leto, me zanima, katere samoplačniške preglede bi bilo smiselno opraviti, da se izločijo druga obolenja. Pri meni nastane problem, saj dosedanji izvidi niso čisto bp. Ultrazvok trebuha kaže spremembe na jetrih, ledvicah in žolčniku, TSH, T3 in T4 so tudi malo nad ali pod referenčnimi vrednostmi, na sklepih je vidna artroza – slikanje skeleta. A po mnenju zdravnikov je vse le “rahlo” povečano/znišano ali karkoli že. Zdravijo me ne in tudi nimajo namena, kot vse kaže. Sama pa se komaj še vlečem. Bolečine v križu in desnem kolku mi onemogočajo normalno premikanje. Pogosto vlečem noge za sabo. Fizioterapija je pomagala do naslednjega fizičnega dela. Ker sem upokojenka, mi simuliranja nihče ne pripiše, ne vedo pa, kam bi me uvrstili. Večinoma izvem, da “leta naredijo svoje”, ali poenostavljeno: “bejž iz ordinacije, baba stara!”
Normalno sprejemam staranje, a vseeno mislim, da to ni moj edini problem. Pa tudi če bi mi bila na koncu postavljena diagnoza SKU ali FM, če pravilno razumem, rešitve ni. Zdrava hrana in prehranski dodatki vsaj meni nič ne pomagajo. No, morda bi bilo brez tega še slabše, ne vem.

Hvala za nasvete. Lp , TPA.

Spoštovani,

premalo ste opisali svoje težave, da bi lahko iz njih prepoznala znake sindroma kronične utrujenosti ali sindroma fibromialgije.

Menim, da vam probleme lahko povzroča ščitnica, saj imajo nekateri bolniki že ob mejnih vrednostih ali manjšem hormonskem odstopanju od normale precejšnje težave. Obiščite forum Hormonske motnje , kjer boste našli številne osebne izkušnje bolnikov in lahko povprašali za strokovno mnenje (second opinion) specialista tirologa. Med dosedanjimi odgovori boste zasledili, da je glede vprašanja, kdaj začeti s hormonskim zdravljenjem pri mejnih vrednostih (ali manjših odstopanjih od normale) smiselno upoštevati individualen pristop (bolnikove težave).
Koristne informacije lahko pridobite tudi na spletni strani Društva Metuljčica:.

O diagnostičnih merilih za sindroma FM in SKU pa si lahko preberete tukaj: in tukaj: – ISIS, avgust/september 2008, str.141.

Prijazno vas pozdravljam!

Veronika

Mislim, da bi gospa, ki se je podpisala z: ” Lp , TPA. ” morala odpreti novo temo.

Tukaj so najnovejše raziskave o CFS” dr Anthony L Komaroff-a, MD. Dr Komaroff , profesor medicine na Harvard Medical School, ki je je obravnaval več sto ME / CFS bolnikov v zadnjih 25 letih.
Odlični Video posnetki so na voljo Free Online (Celotno besedilo bo kmalu na voljo)
Breda

New Report

Close