Najdi forum

SARKOIDOZA

POZDRAVLJENI!
Meni so nedavno tega diagnosticirali sarkoidozo. Na Golniku sem naročena za sprejem, pa imam probleme. Kot prvo, sem mati dveh deklic in že sama misel na hospitalizacijo me kar paralizira. Zanima me, če je možno, da se k vam vozim vsak dan z avto, oz. v primeru bronhoskopije bi me pripeljal mož.
Ali je možno vsak dan hoditi domov?
Verjemite mi, da se bronhoskopije malo bojim, ampak nobene stvari toliko, kot hospitalizacije, zato vas lepo prosim za odgovor in se vam obenem tudi lepo zahvaljujem.
lep pozdrav!

Spoštovani!
Vse je stvar dogovora vendar vas moramo najprej pregledati
in oceniti stanje.
Lep pozdrav
K. Osolnik

Pozdravljeni,

pred slabim mesecem sem bil diagnosticiran s sarkoidozo pljuč in bezgavk. Trenutno jemljem flexotide 500mg (prah) če pomaga ne vem, nimam nobenih stranskih učinkov, razen kašelj se je okrepil, predvsem je močen zvečer. Pregled imam 6.7.(na Golniku) Če se prav spomnim prav pri Vas K. Osolnik, dr. med. (tako mi je rekla J. Rupnik dr. med.), čeprav mi na odpustnem “listu” piše da pri J. Šorliju, dr. med. (verjetno, ker je bil moj zdravnik tistih 9 dni). Dobro, da preidem k bistvu: zanima kaj bi lahko naredil, da bi omilil ta suh dražeč kašelj, ki je kot sem že rekel od 19h ure naprej zelo močan. Drugih težav, ki bi me kakorkoli ovirale, nimam. Mogoče zadnje nekaj dni nekoliko težje požiranje sline, vendar ni moteče. Star sem 24 let. Že v naprej se Vam za odgovor lepo zahvaljujem. In upam da se vidimo 6.7.

Lp,
Blaž

Pozdravljeni,
kašelj je lahko simptom sarkoidoze, v teh primerih
inhalacijska terapija pomaga.
Za učinek je potrebno zdravilo jemati vsaj 6 tednov.
Za pregled ste sicer res naročeni na torek, ko imam sicer
ambulanto vendar sem julija na dopustu, tako da vas bo
pregledal eden od mojih kolegov, ki bo tisti dan v
ambulanti.

Lep pozdrav
Katarina Osolnik dr.med., spec. interne med. in
pnevmologije

New Report

Close