Najdi forum

tudi mene boli peta

Spoštovani, prebiram vaše odgovore, všeč mi je ne le strokovnost, ampak tudi humoren pristop. Boli me peta, predvsem zjutraj in pri hoji. Našla sem že nekaj vaših nasvetov in berem, da svetujete različne razrezne vaje – kje bi jih lahko našla? So opisane kje na internetu? Naj povem, da pri kolesarjenju nimam težav, pri hoji in celo pri sedenju pa se bolečine pojavljajo. Pa še to, vedno nosim nizke pete in si ne znam predstavljati višjih – pa res pomaga, če so višje? Hvala za čas!

Spoštovani!
Razteznih vaj je kar nekaj, tudi po spletu. Ampak!( vedno je kak ampak…)
paziti je treba da mišice in vezi res raztegujemo ne pa krepimo v skrajšanem položaju.
Zato sem sam najbolj navdušen nad sledečimi: vsedete se z iztegnjenimi koleni npr. na kavč. Z navadnim hlačnim pasom objamate (“zahaklate”) eno stopalo približno v višini prečnega stopalnega loka (malo nazaj od baze prstov) in ga (pas) potegnete maksimalno nazaj za 10 do 15 sekund. Pri tem morate čutiti kako se vam raztegujejo meča. Ponovitev je 10 do 12 za vsako stopalo posebej! Če naredite 10 seans na dan ni nobena preveč, ena seansa na 10 dni pa ne bo omenjena v športnih dosežkih leta.
Glede pet, da, pomagajo, ker stojite bolj na prstih in manj obremenjujete peti.Ali se bode razbolel prečni stopalni lok zaradi tega pa brez ciganke in kofete itak nihče ne ve (no, ja, morda kak politik, ampak takovisoko strokovno si pa jaz ne upam seči)
Lep pozdrav,

New Report

Close