Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija Problemi z žolčem

Problemi z žolčem

Pozdravljeni,

Dobra dva tedna nazaj sem nek petek zvečer imela hud napad bolečine. Z rešilcem so me odpeljali na Urgenco, kjer so mi dali kup injekcij in me zdravili za ledvične kamne, ki naj bi jih že imela. ista bolečina se je pojavila v soboto in nedeljo zvečer. Obakrat sem spet pomoč poiskala na urgenci. Ves dan je bila prisotna bolečina v žlički, in proti večeru zelo hud napad. V ponedeljek zjutraj sem odšla pred službo k svoji zdravnici. Ona je začela sumiti na žolčne kamne in mi vzela kri še za tovrstne preiskave. V službi sem komaj zdržala, nato sem dobila ponoči spet hud napad. Spet sem šla na Urgenco, tam je zdravnik spet dal kri na preiskave in ko so dobili izvide, S-Bilirubin cel. 47, S-bilirubin dir. reaks. 39, S-alt 17,85 S-AST 10,20 S-LDH 10,07 in gama GT 15,96. Ko so dobili izvid, so me nemudoma peljali z rešilcem v BPD, kjer so mi naredili UZ trebuha in ugotovili nekoliko bolj napet žolčnil-prečno 3,8, vzdolžno 8 cm je več drobnih konkrementov in nekaj zgoščenega žolča-prevladuje pesek. S temi izvidi so me potem poslali nazaj na Urgenco, ker so rekli, da nisem za tja zaradi patoloških jeternih izvidov. Od tam so me poslali na Gastro kliniko. Tam so mi vrednosti še nekoliko narasle. bilirubin 81 in 54, ter gama FT 18,16. Naredili so mi ERCP, kjer navajajo: patološki hepatogram, steatoza jeter, mikroliti v žolčniku. Papila prominentna, na zunaj ni patoloških sprememb. Slikamo holedohus, ki je malo širši. Verjetno gre za hepatopatijo. Nato sem ležala še en dober teden v bolnišnici, kjer so spremljali mojo kri in ker je začel bilirubin spet padat, še vedno je nekaj čez 20, so me izpustili domov. Na odpustnici piše, ker ima v žolčniku številne drobne kamne, bo predstavljena na kirurškem konziliju s predlogom za holecistektomijo. Glede na ugoden klinični potek in ob izključitvi drugih vzrokov hepatopatije sklepamo, da je šlo za holedoholitiazo, ki se je spontano razrešila še pred našo obravnavo. zaradi prisotnosti drobirja v žolčniku je bolnica kandidatka za elektivno holecistektomijo.

Prosila bi vas, da mi razložite, kaj se je v bistvu z menoj dogajalo. Prav tako me zanima, ali bom operirana, ali obstaja možnost, da se kirurgi ne odločijo za operacijo. In seveda, če imaste podatke, v kolikem času bi predvidoma bila operacija. In pa seveda, ker sem debela, ali bom imela klasično op, ter kako dolgo po tem poteka okrevanje. Jaz sem že dva tedna skoraj tešč. Ne upam nič pojesti, ker v nasprotnem doživljam pravi pekel. Prav zaradi tega sem že tako oslabljena. Sploh ne vem več, kako se spopasti s tem.

Se opravičujem, da sem vas nadlegovala in se zahvaljujem za odgovor.

Lep dan.
Irena

Spoštovana, zelo priporočljivoje, da vas operiramo. Optimalen čas za operacijo je nekje 6 tednov po ERCP, ko se vnetje umiri, takrat je tudi največja verjetnost, da se operacijo izpelje laparoskopsko, kljub nekoliko večji telesni teži. V osnovi pa je bil razlog za vaše težave kamenček, ki je zamašil žolčna izvodila in povzročil zlateenico in hepatopatijo…lp

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije
Objava čaka odobritev

New Report

Close