Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolecine v spodnjem delu trebuha

Bolecine v spodnjem delu trebuha

Pozdravljeni

Pred tremi dnevi me je zacelo “boleti” v spodnjem delu trebuha, zacelo se je v sirini nekje od ene strani “bočne kosti” do druge strani ,kot da bi potegnili crto, v visini pod popkom in nad “venerinem hribcku”. Bolečina je izrazitejsa pri vsakem gibu tudi ponoci, lezim zmeraj na levem boku in ko se obrnem mi je za znoret, sicer imam zmeraj podlozeno desno nogo z dodatnim nizjim vzglavnikom zaradi hrbtenice – tak polozaj mi odgovarja.(Imam tezave z trtico oz. kriznem delu hrbtenice ze veliko let). Tudi menstruacijske “tezave” imam odkar sem prvic dobila le-to. Redno hodila na preglede itd. Rodila sem 1x pred 18 leti. Nazadnje sem bila pri ginekologu pred enim mesecem in kri je bila bp. pravtako pregled.Stara sem 37 let in sem dobila tudi prve predmenske znake.Z prebavo imam probleme tudi ze vec let, tudi ce pijem donat mi ta ne pomaga najbolj.Velikokrat sem “napihnjena” in zaprta.(Oce (60 let) in teta sta imela crevesnega raka in sta bila operirana, zdaj sta bp.)Ta podatek sem navedla samo za inf. druzinske anamenze.
Lepo prosim ce mi lahko poveste kaj bi priblizno lahko to bilo oz. ali bi morala kam k zdravniku.

P.S.: vceraj sem si izmerila tudi temperaturo v danki je bila 36,8C pod pazduho pa 36,1C , ce bo morda tudi ta podatek kaj koristil.

V naprej se vam prisrcno zahvaljujem za vas dragocen cas in odgovor!

Pozdravljena!

Težko rečem kaj je razlog za težave. Vsekakor stopite do svojega zdravnika. Izključiti je potrebno vnetje mehurja. Glede na podatke bo potrebno opraviti tudi kolonoskopijo.

Lp;Nataša Smrekar

Pozdravljeni

Srcno lepa hvala za vas hiter odgovor. Se isti vecer tistega dne ko sem vam poslala vprasanje, sem morala k dezurnemu zdravniku, saj sem dobila se temperaturo 38. Dezurni zdravnik je pregledal urin ta je bil b.p. in me je napotil k “dezurnemu” ginekologu. Ta me je pregledal (tudi z uz. vaginalno) in nenazadnje postavil diagnozo -> piosalpinks . Zdaj pa je problem kajti jaz pojma nimam kaj to pomeni oz. ali mi lahko vi lepo prosim malo obrazlozite “po domace” in kaj so vzroki za tole? Vem da morda zahtevam prevec, vendar ste dobra dr. in navsezadnje tudi zenska .Lepo prosim se 1x :(((

Pozdravljena!

Pyosalpinx oz salpingitis-pomeni gnojno vnetje jajcevodov. Najpogostejši povzročitelji so spolno prenosljivi mikroorganizmi, imenovani Neisseria gonorrhoeae in Chlamydia trachomatis, pa tudi številne bakterije, ki so del normalne bakterijske flore ženskih rodil.
Zavedati se je treba, da lahko iz nezdravljenih vnetij spolovil in sečil, ki imajo pogosto blage simptome, nastane vnetje rodil s številnimi zapleti. Poti, po katerih bakterije pridejo v rodila in povzročijo okužbo, je več. Vzrok obolenja je lahko nezaščiten spolni odnos s partnerjem, ki ima spolno prenosljivo bolezen.
Do okužbe lahko pride tudi, če ženska ni bila izpostavljena spolno prenosljivim boleznim. V takšnem primeru gre za razrast mikroorganizmov iz nožnice, ki se širijo skozi maternični vrat v zgornja rodila (maternica, jajčniki in jajcevodi). Vnetje rodil je lahko tudi posledica okužbe pri porodu, umetni prekinitvi nosečnosti, invazivnih diagnostičnih preiskav maternice ali pri uporabi znotrajmaterničnega vložka za nadzor zanositve ter uporabe tamponov.

Lp;Nataša Smrekar

Prisrcno pozdravljena!

ISKRENA hvala za tole vaso obrazlozitev, zdaj vsaj vem pri cem sem. Ja ginekologinja mi je predpisala kombinacijo dveh antibiotikov (ciprobay 500mg. na 12H in Klimicin 300mg. 3×1 dnevno), ter nalgesinforte 550mg. proti bolecinam.Moram priznati, da me zdaj tretji dan boli velikoooo manj, vendar me po vsakem obroku hrane boli v “zlicki” (zelodcu?) odkar jemljem te antibiotike. Vendar bo za vzdrzat ceprav so “krci” za ponoret trajajo “samo” priblizno pol ure.Imam to sreco , da sem “razvila” visok prag prenasanja bolecine ( vso zivljenje resnicno krcevite in bolece menstruacije in se poskodba trtice itd.).
Zdaj pa se “tuhtam” in premlevam od kje to vnetje, namrec splava nisem imela nikoli v zivljenju,moj moz je prvi in zadnji partner mojega zivljenja – zvestoba obojestranska ze drugo stoletje,rodila sem pred 18-stimi leti, intimna nisva bila dalj casa do pred kratkim ko sva zopet poskusila(pa se tedaj nisva ravno bila spolno zdruzljiva, kajti moz ima zadnje case tezavo z erekcijo itd.) Maternicnega vlozka nisem videla blizje kot v reviji, torej ga nimam, ne uporabljam KT kajti to mi ni zascita (hcer je spoceta ob KT :D). Tampone ne uporabljam oz. jih ne morem,1x sem poskusila pred 10-imi leti pa sem skoraj znorela od krcev 🙁
Tako, da se zdaj premlevam in mi se ni jasno kaj bi bil pravi vzrok, bi pa zelo rada vedela, cemu se se moram “izogniti” zraven zgoraj nastetega ? Kajti resnicno si ne zelim skozi tak “pekel” bolecin kot sem dozivela zdaj , ma porod je bil nic v primerjavi tega :(((

Pozdravljena!

Naštela sem vam najpogostejše vzroke za vnetje jajcevodov. Včasih razloga za to ne najdemo in se ne obremenjujte s tem.Važno je, da se pozdravite in da težave minejo. Če bi se pa ponovilo, sedaj veste, da morate takoj do ginekologa, ki vam bo pomagal. Klimicin pogosto dela težave s strani želodca in bodo minile, po prenehanju terapije.

Vse dobro Vam želim. Nataša Smrekar

Prisrcno pozdravljena!

Resnicno se vam zhvaljujem za vse vase odgovore ,ter nasvete in toplo besedo. Tudi jaz vam zelim vse dobro in ,da bi znali ljudje cenit vase delo, kajti z malo besed ste naredili cudeze, clovek se pocuti veliko bolje…pomirjeno. Se enkrat vam HVALA! 🙂

New Report

Close