Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Razbolela koža okoli ledvic

Razbolela koža okoli ledvic

Star sem 30 let, sem zdrav. Zadnje čase imam pogosto razbolelo kožo okoli ledvic, ki je boleča na dotik ali drgnjenje oblačila. Občutek je neprijeten. Pri uriniranju nimam problemov, niti me ne boli ali peče, prav tako me ne špika v ledvicah ali kaj podobnega. Le koža je razbolela in boleča. Kaj je lahko vzrok ali je to znak, da gre za obolenje ledvic in da obiščem zdravnika? Je pa res, da zadnje čase pogosto pri prebiranju knjig, časopisov ipd. ležim na trebuhu, s čimer pride do bolečine v križu. Je lahko to posledica tega?

Spoštovani!

Vaš problem predstavljate kot problem “kože”. Torej pojdite kožo pokazati vašemu zdravniku. Ali so prisotni kakšni izpuščaji, rdečina?

Če s kožo ni nič narobe, boste lahko poskusili izključiti vzork težav v sečilih (ledvicah) in nato prišli do tega, da ostanejo bolečine v križu oziroma kakšna, kot ji pravimo, osteomuskularna bolečina.
Navadno je bolečina “od ledvic” količna – torej v napadih, pogosto povezana s težavami pri uriniranju, slabostjo, bruhanjem, zdravila kot so tablete paracetamola (Lekadol) ne pomagajo, včasih se pojavi krvav urin… Preiskave, nekaj povedo o tem so ultrazvok trebuha in sečil, intravenska urografija in dinamična scintigrafija ledvic. Seveda pa se te preiskave načeloma ne delajo, če se zdi, da je problem v “koži”.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najlepša hvala za hiter odgovor! Potem verjetno ne gre za ledvice… Slabosti, zbadanja ali vidnih sprememb na koži nimam (rdečina, izpuščaji), je pa zelo neprijeten, boleč občutek (malce podoben sončni opeklini) ob dotiku ali drgnjenju obleke po površini kože na predelu križa – ledvic. Postal sem pozoren, ker se mi naveden problem pojavlja zadnji mesec in sem pomislil, da gre za ledvice. Verjetno pa je res posledica osteomuskularne bolečine (posledica neprimernega ležanja), kar se verjetno prenaša na kožo na tem predelu, da je razboljena???

Spoštnovani!

Težko je takole na daljavo karkoli reči. Opozoriti želim le, da o osteomuskularni bolečini pogosto govorimo šele potem, ko smo s pregledom in več preiskavami izključili druge vzroke, ki bi lahko predstavljali “bolj resne” in predvsem odpravljive težave. Torej – če imate težave, ki ne izginejo same, se je vsekakor smiselno posvetovati z osebnim zdravnikom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Zdravo,

a lahko izvem, kaj si izvedel glede boleče kože? Sama imam enak problem (nad desnim bokom), bolečina je podobna razboleli koži po operaciji (slepiča), vendar je tam vse v redu in tudi sicer nimam nobenih drugih težav.
Hvala.
LP

Zaključek?

Tudi sam imam podobne simptome že kakšne štiri dni. Koža je zelo občutljiva na dotik in sicer na področju leve ledvice, na sprednji in zadnji strani telesa, torej na dveh območjih, premera cca 7 cm. Na pritisk navznoter ni boleče, le koža je občutljiva na dotik, na hladne roke, na drsanje oblačila, kot bi bila tam rahla opeklina, ki pa se brez dotika ne čuti.

Drugih simptomov ni. Nobene slabosti, bolečin, slabega počutja. Skrivnostno, a gotovo ima svoj razlog.

Pozdrav vsem. Tudi sama imam podobno težavo. Pred časom se mi je tovrstna bolečina kože pojavila na nadlahti in komolčni strani. Danes pa čutim hudo napetost v križu (kot pri menstruaciji, ki pa je trenutno nimam) in brazbolelo kožo v ledvenem predelu. Ponoči sem imela veliko težav z bruhanjem in nekaj prebavnih motenj, ampak sumim, da je za to “kriv” kos pice iz pekarne..pojedla sem ga po 17h popoldne in potem sem imela neprijeten občutek polnega želodca do 22h zvečer. Ko sem skušala spat pa je šlo vse še na slabše in sem hitela na stranišče več kot 5x..

New Report

Close