Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni KOPB in težave z dihanjem pred spanjem

KOPB in težave z dihanjem pred spanjem

Pozdravljeni,

Pred 6 leti sem bila diagnosticirana za KOPB. Ker sem kadilka (še vedno) sem zmanjšala cigarete iz 3 škatel na 1 do 1 1/2. Vem, da bi morala takoj prenehati kaditi, vendar po več neuspešnih poskusih, je stanje takšno, kot sem opisala. Imam pa problem in sicer z dihanjem pred spanjem, včasih imam občutek, da do vdiha tako težko pridem, da mislim, da ga ne bom dočakala oz., da bom kar prenehala dihati. Tudi s športom se težko ukvarjam, ker sem takoj utrujena. Jemljem Symbicort 2 vpiha. Kaj svetujete?

Lp

Spoštovana,

se strinjam z vami- res rabite pomoč. Čeprav vam je docela jasno, da bi morali TAKOJ! prenehati kaditi, tega sami ne zmorete.
Poleg tega oteženo dihanje pred spanjem ni posebno tipičen znak za KOPB. Bolj za kaj drugega- pri čemer je možnosti veliko in jih ne bom našteval. Pojdite k svojemu osebnemu zdravniku.
Vsekakor pa morate zbrati dovolj moči – očitno vam samim ne bo uspelo- da takoj opustite kajenje. Torej rabite pomoč. Posvetujte se z vašim izbranim zdravnikom, ki bo gotovo vedel, kam naj vas napoti. Gotovo vam bo povedal kje je najbližja šola za odvajanje od kajenja.
Morda bi se posvetovali s pulmologom. Tudi glede dušenja pred spanjem.

lep pozdrav
prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close