Najdi forum

kolonoskopija

Pozdravljeni.

21. 04. sem bila na kolonoskopiji. Preiskava je bila zelo boleča, zaradi zvitega črevesja a je bila opravljena do konca. Odstranjen je bil za proso velik polip ostalo b.p.
Približno 3 ure po preiskavi, so se začele pojavljati bolečine v spodnjem predelu trebuha v okolici jajčnikov…zaradi bolečin sem poklicala svojo gastrologinjo, ki mi je opravljala preiskavo. Ta me je napotila v bolnišnico, kjer sem bila dva dni. Preiskave krvi in rtg posnetki, niso pokazali znakov za akutni abdomen. Sedaj imam menstruacijo in me še bolj boli ves spodnji predel. Sedaj pa ne vem, ali je vse skupaj posledica menstruacije, ali je bilo kaj narobe pri preiskavi pa se je na izvidih spregledalo? Res me skrbi, da se morda ni debelo črevo kje predrlo.
Blato sem že že nekajkrat odvajala od preiskave in je normalno. Ni prisotne krvi.

Prosim za nasvet, ali naj me te bolečine skrbijo, ali pa bodo sčasoma minile??

Hvala.

Spoštovana!

Pri težkih kolonoskopijah se pogosto zaradi ujetega zraka pojavijo bolečine. Najverjetneje je zelo zavito esasto črevo, ki je se nahaja v levem spodnjem kvadrantu. Načelomo morajo težave v nekaj dneh miniti. Ko ste bila v bolnici so vam opravili rtg slikanje trebuha-s tem so izključili perforacijo oz predrtje črevesja. Tudi polip je bil premajhen, da bi lahko njegova odstranitev povzročala težave, razen če je bil odstranjen z vročimi biopsijskimi kleščicami in ne navadnimi. Če bi bilo predrtje spregledano, bi bilo vaše stanje sedaj mnogo slabše, imela bi visoko vročino, napet, trd trebuh, slabe laboratorijske izvide, stanje se hitro slabša.

Upam, da Vam bo kmalu boljše.

Lp,Nataša Smrekar

Najprej hvala za hiter odgovor.

Stanje je trenutno dokaj nespremenjeno. Vročine nimam, glede krvnih izvidov pa ne vem. Nazadnje so mi naredili preiskave krvi 23.04. in je bilo vse ok. V tem času sem bila odpuščena iz bolnišnice, bolečine pa so bolj kot ne ostale. Potem sem 26.04. dobila še menstruacijo in me sedaj boli ves spodnji predel približno 8 cm pod popkom levo in desno. Boli tudi na dotik, ali pa če se močneje sklonim naprej me še posebej zbode na levi in desni strani. Malo sem tudi napihnjena, pa ne vem ali je to samo posledica menstruacije, ki so zmeraj zelo boleče.
Res me močno skrbi, hkrati pa ne bi rada po nepotrebnem zganjala panike in hodila nazaj v bolnišnico. Moje gastrologinje, ki mi je delala preiskavo pa trenutno tudi ni-dopust, tako da ne vem kaj naj. Naj še počakam, ali naj raje grem v bolnišnico in povem za težave. Strah me je, da bi bilo prepozno in bi se stvari še bolj zakomplicirale. Jem normalno, bruham ne imam pa tak občutek napetosti v spodnjem delu trebuha……pasast prdel tam ko je vrh sramnih dlak…
Lepo prosim za vaš nasvet, čeprav vem da je težko tako preko interneta dajati napotke….

hvala 🙂

Spoštovana!

Najprej bi bilo zelo dobro vedeti, zakaj so vas napotili na preiskave (indikacija-bolečine?). Glede na boleče menstruacije in bolečine v spodnjem delu trebuha je potrebno izključiti predvsem ginekološki razlog za težave-pri ženskah je dokaj pogosta endometrioza, ki povzroča boleče menstruacije, lahko tudi napetost v spodnjem delu trebuha. Nad sramno kostjo se nahaja tudi mehur, tako da vedno prihaja zlasti pri ženskah vnetje mehurja. Če težave ne bodo popustile, svetujem, da se vseeno ponovno zglasite na pregled v ustanovi, kjer so vam opravili preiskavo, še prej pa opravite pregled pri ginekologu, ki bo upam opravil tudi vaginalni UZ.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close