Najdi forum

grenkoba v ustih

Pozdravljeni!

Ze pred 2 meseci se mi je prvič pojavil grenak okus v ustih po vsaki jedi, ki je trajal kake 10 dni. Nato je minil. Sedaj pa zopet in je dosti močnejši kot prejšnjič, ob jedi se samo še stopnjuje, še zlasti če pojem sladko. Če pijem jogurt malo manj.Zaradi grenkobe sem stalno nervozna in me resnično ovira.
Naj omenim, da sicer jemljem terapijo Euthirox zaradi zmanjšanega delovanja ščitnice. Težav z želodcem in prebavili nimam.Občasno se pojavijotežave s peskom v ledvicah. Zanima me, kaj bi to lahko bilo in kako si lahko pomagam. Nekje sem prebrala, da bi lahko bil žolč ali diabetes. V nosečnosti pred 3 leti sem imela nosečniški diabetes, vendar drugih značilnih simptomov nimam.

Hvala za odgovor.

Spoštovana!

Res je lahko grenek okus v ustih pri bolnikih s sladkorno boleznijo, pa tudi pri bolnikih z zmanjšanim delovanjem ščitnice, nadledvične žleze, pojavi se tudi v nosečnosti. Grenek okus je lahko posledica t.i. refluksa žolča. Največkrat je ta posledica funkcionalnih motenj ali pa se pojavi po operaciji žolčnika. V teh primerih pomagajo prokinetiki, lahko tudi Rupurut.
Nekateri grenek okus v ustih opisujejo tudi pri slabokrvnosti.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close