Najdi forum

sluz v blatu

Pozdravljeni
Priblizno mesec nazaj sem imela 4 dni grozno drisko z obcasnim bruhanjem, brez vrocine. V blatu sem opazila tudi veliko belkasto rumene sluzi. Pred tem sem bila pogosto zaprta, od takrat naprej pa tega problema nimam vec, ampak se mi v blatu se vedno obcasno pojavi sluz (predvsem takrat, ko je blato debelejse) Bolecin nimam.
Naj se omenim, da sem v pozni nosecnosti, slabokrvna, zato jemljem zelezove tablete in magnezij proti krcem.
Zanima me kaj bi laho bil vzrok tej sluzi, mogoce kako vnetje crevesa, trakulja, celo vitaminski dodatki? In ali se lahko v primeru vnetja, po porodu prenese na dojencka?
Hvala za odgovor.

Spoštovana!

Samo prisotnost sluzi v blatu ni resno obolenje-temu strokovno pravimo mukoreja in pogosto spremlja sindrom iritabilnega črevesja. Za dokaz morebitne okužbe z bakterijami in paraziti je potrebno oddati blato na preiskave, čeprav je malo verjetno, da imate trakuljo, ker bi drugače hujšala in imela več težav. Kronična vnetna črevesna bolezen ponavadi poteka s krvavimi driskami in/ali bolečinami v trebuhu-tudi tu so bolniki shujšani. Na otroka se lahko prenesejo le okužbe, ne more pa biti nobenih posledic, če imate kronično vnetno črevesno bolezen ali iritabilni kolon.
Zelo dobro bi bilo, da se glede vašega stanja posvetujete z lečečim ginekologom, ki vodi vašo nosečnost.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close