Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Izkašljevanje rumenkaste sluzi

Izkašljevanje rumenkaste sluzi

Pozdravljeni
Stara sem 42 let in imam praktično vse življenje probleme s pljuči. Imam zelo majhno kapaciteto pljuč, že najmanjši napor me utrudi in se skozi potim. Vsake 3 mesece se mi pojavlja okužba dihal. Začne se s prehladom (ponavadi se nalezem od 5 letne hčerke), kateri napreduje v okužbo pljuč. Imela sem že več pljučnic in bronhitisov.
Tokrat je bilo kot ponavadi. Prehlad, zelo visoka temperatura, bolečina v levem ramenu ob vdihu (vedno je prizadeta leva stran pljuč), kasneje pa je bolečina prisotna skozi. Zdravnik ni slišal nič posebnega v pljučih (čeprav sem imela že pljučnico, četudi ni slišal značilnega pokanja). Sedimentacija je bila 61. Dobila sem Fromilid 500 mg na 12 ur.
Poleg vsega ostalega pa me tokrat skrbi barva izkašljane sluzi, ki je tokrat drugačna kot ponavadi. In sicer, ponavadi je bila vsakokrat zelenkasta. Tudi zdaj je bila na začetku zelena in zelo gosta. Zdaj poteka že tretji teden bolezni, pa je sluz vedno redkejša (včasih kompaktna, včasih kar tekoča) in “čudne” rumene barve. Čisi se mi skoraj samo iz nosa in čutim bolečino nad nosom (med obrvmi). Zdravnik mi je rekel, da imam tudi kronični sinuzitis.
Prosim za vaš komentar na vse zgoraj navedeno. Ali naj zahtevam še kakšne dodatne preiskave? (žal moram pri mojem zdravniku kar sama zahtevati, drugače ne dobim skoraj nobene napotnice) Naj povem tudi to, da je moj oče umrl pri 62. letih zaradi pljučnega raka.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovana,

podatek o težki sapi pri ženski stari 42 let terjajo
dodatno obravnavo, v kolikor seveda ni povsem jasno, da gre
za težko sapo zaradi pomanjkanja telesne kondicije. Kašelj,
ki ne pojenja v nekaj tednih ali se celo ponavlja prav tako
terja dodatno obravnavo. Natančnejše podatke in vašo
klinično sliko pa pozna vaš zdravnik, ki bi presojal o vaši
nadaljnji obravnavi.

S spoštovanjem

asist.dr. Sabina Škrgat Kristan,dr. med

New Report

Close