Najdi forum

stiki in otroci

na tem portalu sem nova in ker ne vem več na koga se naj obrnem prosim za pomoč vas.. sigurno je katera imela kakšne izkušnje s tem… v petek imam sodnega izvedenca , ki bo odločal o usodi mojih otrok..ker ta hec ogromno stane me zanima na podlagi česa on ugotavlja ali je bivši primeren ali ne..

ves čas postopka samo poslušam kakšne so otrokove pravice …kaj pa moje pravice???

Tvoja pravica je, da otroka čimboljše pripraviš na samostojno življenje. Otroci niso tvoja (niti očetova!!!) lastnina, so samostojne osebe, ki potrebujejo precej let, da se usposobijo za osamosvojitev.

Če sodni izvedenec dobro in kakovostno opravi svoje delo bo opravil razgovor s tabo, očetom in otroci ter na vsakem posebej izvedel še vsaj nekaj vrst neodvisnih psiholoških testov. Ti bodo pokazali kakšne so vajine starševske sposobnosti (splošne karakterne lastnosti ipd) ter pri otrocih kako oni dojemajo vaju kot starša in na koga so bolj navezani in zakaj.

Meni osebno je bila izvedenka (kljub temu, da gre za tako, ki jo hvalijo celo na straneh očetovskih organizacij :)) edini relevantni del vsega sodnega postopka, saj je pri svojem delu , ki ga je dobro orpavila prišla do korektnih ugotovitev. Probem pa potem nastopi, ker sodišče niti nima volje nitini usposobljeno, da bi te ugotovitve korektno spravilo v prakso temveč isšče možnosti za gnile kompromise…ki pa niti slučajno niso v korist otrok (ampak prej v korist oz. nejevoljo staršev)..žal.

Moje osebno mnenje je,d a se izvedenca ne rabiš nič bat, bodi iskrena in tudi v razgovoru povej vsa svoja opažanja in mnenja. Sodni izvedenec je za moje pojme edina oseba v vseh postopkih kjer se splača bit iskren (saj neiskrenost hitro ugotovi in ovrže s testiranjem).

Moja izkušnja je popolnoma drugačna. Sodni izvedenci so bili v mojem primeru najbolj nestrokovni element zgodbe. Zato sem ostro nastopil proti njim in jih po vrsti “odslavljal”. Seveda mi sodišče ob mojih nastopih ni stalo ob strani in je pridno zagovarjalo “visoko strokovnost” sodnih izvedencev. Vendar sem ostal nepopustljiv in dokazoval dalje, da je njihovo “delo” skupek pristranskih laži. Najbolj pa se je “izkazal” eden izmed njih, ki je ugotovil, da imam več otrok, kot v resnici, določil njihov spol in lastnosti. Očitno je zadnji večer, preden je moral svoje mnenje oddati na sodišče pomešal spise na svoji razmetani mizi in misli v svoji razmetani glavi… Takšnih izvedencev se na razpravah še posebej veselim, ker lahko z njimi pošteno obračunam. Sicer pa sem nekje (se da takoj razbrati kje…)objavil tudi naslednjo pobudo proti takim izmečkom slovenske družbe, ki s svojim nedelom razbijajo slovenske družine, se citiram:

Ob neskončnem zavlačevanju razveznih postopkov v SLO se pojavlja še vsebinski problem. Sodnik tako imenovanega družinskega sodišča zaprosi za mnenje sodnega izvedenca psihološke stroke na katerem kasneje gradi sodbo. Toda…izvedeniška mnenja so katastrofa, polna neresnic in prikrojenih opisov, pregledane osebe pa obvezno “malo čez les”. Kako je mogoče, da ni nikakršnega nadzora nad vsebino mnenj. Izvedenec lahko brez vsakršne odgovornosti napiše skoraj karkoli. Rezultat takega neodgovornega dela je, da sodišča prepovedo stike otrok z lastnimi starši. Tako izpade, da ima zapornik, obsojen za hud zločin večjo pravico do obiska, kot popolnoma nič kriv otrok, ki mu je s strogo sodno odredbo(staršu) z zagroženo denarno kaznijo 2000.00€ popolnoma prepovedano videvati starša.
Predlagam vladi, da se uvede nadzor dela sodnih izvedencev s strani neodvisne institucije. Ta bi morala filtrirati poročila sodnih izvedencev in izločati vsa tista, ki vsebujejo v nebo vpijoče neresnične podatke. Primer: sodni izvedenec v poročilu mirno napiše, da ima obravnavana oseba štiri otroke. Pa saj je vendar skoraj v hipu možno preveriti, čigavi so otroci. Toda ne, obravnavana oseba mora v obširnem zagovoru dokazovati, da nima štirih otrok?? Drug primer: sodišče išče dohodninske napovedi za določeno osebo od leta 1981 dalje, čeprav je kristalno jasno, da smo državljani SLO oddajali te napovedi vsaj deset let kasneje. In če sodni izvedenec ne najde racionalnega pojasnila za svoja stališča, ki so pogosto kar v večjem delu prepisana od prejšnjih sodnih izvedencev, ga je za to potrebno kaznovati in odvzeti licenco za delo. Nemudoma.

Nekateri sodni izvedenci, Kolotek, so res slabi, ampak poudarek je na NEKATERI. Če pa kvalitetno opravijo svoje delo, se pravi vsaj 2 razgovora z vsakim od vpletenim, nekaj neodvisnih testov na vsakem, torej 1-2 tedna dela na eni družini ..to je čist ok. Obstajajo pa “zaslužkarji” (kopipejstarji, ki majjo 20 minut časa dovolj za vsako osebo al pa še manj), ki kvarijo strokovnost posla. In se strinjam, da je potrebno takim stopiti na prste.

Problem je tudi v tem, da se polno ljudi zoperstavlja mnenjem izvedencev, ker se niso strinjali z njimi :))))) Sej se moj ex tudi ni (pa ga je v nulo prečitala sodna izvedenka, ki je bila posebej pohvaljena na straneh očetovskih organizacij :))).

Se strinjam, da nekateri sodni izvedenci delajo dobro in jih, kot navajaš pohvalijo (toda katere očetovske organizacije pa?), saj je menda oškodovanih očetov tako malo v SLO, da ne more biti nobene organizacije, da jih niti prešteti ni moč in saj se pri nas menda tako redko dogajajo očetom krivice, da niti omembe vredno ni, če verjameš. jaz sem v mojem primeru “v nulo” prečital sodno izvedenko, sodišče je teralo svoje, vendar je gospa lažnivka v četrtem poskusu le morala zapustiti sodno dvorano, ker jo je zaradi mojega nestrinjanja zamenjalo sodišče. Prav je, da se ljudje zoperstavljajo lenuhom in lažnivcem, ki pišejo mnenja. Po moje bi jih morali obremeniti tudi za vso škodo, ki jo s svojim šalabajzarstvom povzročajo vpletenim, pa bi kar hitro začeli trdneje postavljati temelje svojih ekspertiz.

Na tale forum bi morali imeti pravico dostopa le tisti, ki so jim bili dodeljeni otroci v vzgojo itd…, saj razni Koloteki svinjajo vsako temo. Ne zaupa sistemu, sodišču, CSDjem, skratka nikomur, pa čeprav je dokazano vedno več očetov, ki dobivajo otroke.

Naj imajo starši, ki jim otroci niso bili dodeljeni svoj forum, pa naj se tam bunijo, pritožujejo, pljuvajo itd…sicer pa saj ga imajo…PODOS, pa naj gredo tja svinjat in in se znašat nad druge ter jim razlagat, kako so bogi in kako se je vel svet obrnil proti njim.

Dragi nevednež. Če ti nisi deležen ravnanja našega sistema z vsemi inštitucijami vred, ki jih naštevaš, to še ne pomeni, da problemov ni! Tvoja pripomba te je v mojih očeh zbila v nič, saj z njo dokazuješ, da si zelo daleč stran od realnosti in iz svojega stupidlanda lajaš na vse tiste, ki opozarjamo na perečo problematiko nesposobnega sodstva v SLO! Tudi PODOS ni nastal zato, ker se nekateri moški v SLO hudo dolgočasijo, temveč zato, ker jasno opozarjajo, da njim in njihovim otrokom sodni sistem v SLO krši vse možne človekove pravice. Zato ti nehaj svinjat tu gor in čim bolj drži go..c, ker očitno o real life-u v SLO nimaš pojma. Sicer ne bi navajal, da je dokazano, da vedno več očetov v SLO dobiva v vzgojo in oskrbo otroke. Ko boš navedel uradne in preverjene vire bo lepo in prav, do takrat pa se raje o čem poduči in ne svinjaj tem z neumnimi pripombami. Želim in privoščim ti, da se ves svet obrne tudi proti tebi in da te bom lahko takrat do konca zatolkel.

Dragi nevednež. Če ti nisi deležen nacističnega ravnanja našega sistema z vsemi inštitucijami vred, ki jih naštevaš, to še ne pomeni, da problemov ni! Tvoja pripomba te je v mojih očeh zbila v nič, saj z njo dokazuješ, da si zelo daleč stran od realnosti in iz svojega stupidlanda lajaš na vse tiste, ki opozarjamo na perečo problematiko nesposobnega sodstva v SLO! Tudi PODOS ni nastal zato, ker se nekateri moški v SLO hudo dolgočasijo, temveč zato, ker jasno opozarjajo, da njim in njihovim otrokom sodni sistem v SLO krši vse možne človekove pravice. Zato ti nehaj svinjat tu gor in čim bolj drži go..c, ker očitno o real life-u v SLO nimaš pojma. Sicer ne bi navajal, da je dokazano, da vedno več očetov v SLO dobiva v vzgojo in oskrbo otroke. Ko boš navedel uradne in preverjene vire bo lepo in prav, do takrat pa se raje o čem poduči in ne svinjaj tem z neumnimi pripombami. Želim in privoščim ti, da se ves svet obrne tudi proti tebi in da te bom lahko takrat do konca zatolkel.[/quote]

saj res…kaj pa je sedaj s PODOSOM?????

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Malo poguglaj, če so aktivni bodo v PODOS-u povedali kaj počno. Če ne, je tudi v tem primeru odgovor na dlani.


saj vem….cilj atija dosežen….klub zaprt……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Sej Kolotek sedaj nov klub ustanavlja. Vmes pa serje po enostarševskem forumu kjer se obravnava problematika ensotarševskih družin torej tistih katerim so otroci dodeljeni. Svoje frustracije nad lastno osebnostjo prenaša na sistem in vse naokrog…. Saj se vsi strinjamo, da institucije delajo slabo, ampak pri nekaterih se pa nič ne zmotijo – psihologi namreč :)) (isto kot je ugotovila izvedenka z lahkoto ugotovi tudi laik na temle forumu) ampak sodni sistem ki pa je res bad pa mu dovoli, da jo izloči. Jasno je, da pravna država samo škoduje poštenim državljanom in služi Kolotekom in podobnim.


hebat ga….koltečko je iz tega forum naredil: MI vs VI……žalostno in forum je izgubil na kvaliteti……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Kako zanimivo Kolotek, ko se ti po robu z realnim mnenjem postavi en moški, ki se očitno dobro spozna na zadeve.

Jokcoti ste vedno oškodovani, jojmene….

Spoštujem realne ljudi!

da Kolotek do onemoglosti nagaja bivši na vseh področjih. KRETEN z veliko začetnico. Dvomim tudi, da plačuje preživnino, če pa že, jo zgolj zato, ker se ubožec boji državnega aparata, da ga ne zaprejo, v službo pošljejo izvršbo al kaj podobnega :). Kot anonimnež je pa ĐŽEK, to pa ja.

Kolotek, zapri raje ti, pa ne pluvaj naokoli. Dokaži, da se tedensko vsaj 3 krat ukvarjaš z otroki celo popoldne, da plačuješ preživnino vsaj 200€ na otroka, da ga (jih) voziš na smučanje za cel teden, da ga imaš 14 dni na dopustu poleti, da jemlješ bolniško zanj, da ga inštruiraš…pol si pa dobrodošel da tudi kaj napišeš tle gor. Do takrat pa raj mal razmisli, kako da so izvedenci zate nesposobni…pri tebi res niso imeli veliko dela…

Pa zakaj sploh tega Kotletka jemljete resno? On je tu da zbuja pozornost, on je tu da preko neta bruha cez svojo ex in zliva bes na vse druge zenske z otroci… po svoje ga razumem, ocetom v Sloveniji, ki zele bit s svojimi otroci IN KI PLACUJEJO POSTENO PREZIVNINE, ni lahko… A ce je to nas Kotlotek – ne vem….

Ceravno mi ni logicno, vcasih pisete, da so se zadeve porihtale in zakoni spremenili, da mati ki zafrkava s stiki, kaj hitro ostane brez prezivnine in se gre v predodelitev skrbnistva… Ne vem ce je to res, tudi ne vem koliko je sploh tem Kotlotkom in ostalim ocetom da bi dejansko otroka dobili, a ce je temu po zakonu tako, obstajajo dokazi o zafrkavanju in onemogocanju stikov, se ima oce vsaj moznost do konca borit in dobi otroka!

V tujini je tudi res tako, da se posameznik ne rabi trudit za prezivnino, ustrezna ustanova poslje ocetu otroka vse papirje o zasluzku zadnjega leta (dokazi morajo bit prilozeni placilni listi, izpiski iz racunov) po katerih mu dolocijo visino prezivnine. V tujini je tudi tako, da se preverjajo x konta (ce ima drzavljan republike odprt se bilokaksen racun po celi drzavi), tako da se da vse razen izplacil na roko najt in vecinokrat se tudi najde. V kolikor se prezivnina ne placuje, se gre hitro v rubez – rubi se na naslovu kjer oce zivi, pa ce je to doma pri mamici in ateku ali pri teti in stricu ali novi zenski ;)), vendar pa vsaka mama tudi ve, da nima pravice onemogocat stikov, ker bo sama dobila po nosu. Ne vem no, logika je cisto druga, zezanja je dosti manj – zadeve stecejo po locitvi en dva tri, ce prezivnina ni placevana takoj in brez problema dobe mame iz prezivninskega sklada, med tem ko ta denar drzava zadrto terja od ocetov (jih preverja). Tako se oce v tujini ne more vozakat naokoli z avtom ki je pisan nanj, ne more bit prakticno nikjer, kjer je kaj za rubit, prijavljen itd. – ce prezivnine ne placuje! Obstajajo detektivi, ce zenska ve da moski dela na crno – javi ustanovi in drzava se ze pobriga, da dobi svoj denar nazaj, brez skrbi.

V Sloveniji pa je bilo tako, da tisti (to pa res, ne glede na spol starsa) ki se je odlocil podjebavat, je podjebaval do konca, vse umazane igre so mu bile dovoljene in tolerirane, nihce se ni postavil na stran zrtve, nihce ni gledal na otroke. Blefirajo tako zenske kot moski, komurkoli se pac da.
Nobene clovecnosti in moralnosti, skrbnosti do otrok vec. Kot podivjane hijene… Ocitki: ex prezivljam, ex dajem denar (prezivnino) itd. so na vrstnem redu… Zenske se pocutijo uzaljene, sikajo nazaj.. otrok postane razlog sporov. KER NI NOBENIH UREDITEV, ocetom se v veliki meri ni jasno, da JE ZA OTROKE POTREBNO PLACEVAT. Kdor jih noce imet/ni sposoben, naj se zasciti, naj jih vendar ne dela…

Po svoje razumem Kotlotka, da je besen na ves svet, besen ker so mu bivsa in vse te ustanove stopile na prste, mu pokazale da z aroganco in z nekimi njegovimi zakoni nikakor ne bo uspel. Pravi da ne placuje prezivnine (ali je bil to oce, saj ne vem vec), pravi da ni dela (aloooo?), pravi da je ex grozna…. – jaz pa pravim da glede na to da je bil tako “inteligenten” moski kot je Kotlotek z njo, niti priblizno ni grozna, lahko da ji je bilo samo dovolj njegovega machesizma, prepiranja, ponizevanja in ga je enostavno pustila.
Sedaj jamra in se pritozuje, ampak v bistvu prav cudovito ponazarja obnasanja povprecnega moskega po locitvi. Kako nizkotno govore o bivsih, kako oni nekaj bi, pa nic ne store – ne placujejo prezivnin, radi bi svoje zakone o stikih z otroci, vendar pa se ne obnasajo kot odrasli ljudje, kot ocetje, ne sprejemajo niti ene odgovornosti za otroka. Kako vendar lahko clovek ne spostuje matere svojega otroka, zenske ki je tega otroka spravila na svet, zanj skrbi, ga neguje, vzgaja… Ne kapiram – otroci so Svetinja in ko se starsi razidejo in ce se ve kaksna so pravila igre pri otrocih, se bivsega partnerja ne rabi ljubit, lahko se ga pa kot STARSA SPOSTUJE. Spostovanje se pa mora pridobit, na podlagi faktov, dejanj in ne blabla. Kako naj clovek spostuje socloveka, ki nima casa za otroka, ki otroka zanemarja, mu je vsak euro za otroka prevec? Ne gre! Torej je potrebno igrat fer igre…
Mene tip ki pluva cez eks in nekaj serje itak ne bi videl od blizu in dalec.
Kaj pa tisti ocetje, ki dejansko store vse, pa jih ex zafrkavajo? Kako je v praksi s predodeljevanjem otrok, se to ze dogaja? Mislim na tiste primere, kjer so prezivnine redno in okay placevane in matere zafrkavajo s stiki?
Vse skup je igra, neurejeni zakoni, nesposobne socialne delavke, pocasno in neresno sodstvo, neurejen pregled podatkov o zasluzku, raznorazna dela preko studentskih knjizic (delo na crno ki se nikoli nekomur ne more dokazat ce ga ravno ne dobis parkrat zraven), nekontroliranje imovine itd… Umazano igro pa igrajo na koncu starsi med seboj ker jim ne preostane drugega: torej majhni ljudje se pobijajo, med tem ko je glaven krivec za vse drzava s svojo nekvalitetno politiko.

Meni je zal za vse zenske, ki morajo ob ze tako stresni locitvi se kleceplazit po raznoraznih ustanovah in fehtat prezivnino za svoje otroke. To je tako ponizujoce in – ta logika, ta postopek bi se moral spremenit!

Forum enostarševske družine je torej namenjen mamicam in “njihovim” otrokom, moški so pri tem odrinjeni na sam rob. Kolotek je še edini, ki ima vsaj toliko jajc da pove kako in kaj. Država in njene inštitucije so gnile do konca in kdor to ni doživel na lastni koži naj bo raje tiho!

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse – vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

Kolikor sem ob naslovu foruma prebrala Počakaj je tale forum namenjen izmenjavi izkušenj kako preživeti v ensotarševski družini, torej staršem, ki smo ostali sami z otroci in imamo skrbništvo (lahko tudi skupno). Vsekakor je lahko koristen tudi kot vir informacij za starša neskrbnika, saj bo razumel s kakšno problematiko se pa ukvarjamo starši skrbniki 🙂 Koristen je tudi za bodoče enostarševske družine, da vidijo kako stvari funkcionirajo v praksi.

Ne vem pa kje imajo tukaj mesto Kolotekove težave s sodnimi izvedenci in njegove neprestane žalitve ločenih oz. samskih mamic. Kot so že zgoraj napisali, to je tema od PODOSa, ne pa vsakodnevna težava premnogih skrbnikov v celotni Sloveniji.

NoNi, si se zlo na dolgo razpisala ampak lepo.

Podpišem.


saj vem….cilj atija dosežen….klub zaprt……[/quote]

In kaj pol sprašuješ?

New Report

Close