Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Očesni pregled, nova očala,…

Očesni pregled, nova očala,…

Pozdravljeni,

obračam se na vas, ker imam en kar velik problem.

Ker imam visoko dioptrijo (-6 na vsakem očesu), že 17 let nosim kontaktne leče. Ki jih zdr. zav. ne plača, zato jih pač kupujem sama, ravno tako hodim na samoplačniške preglede tja, ker mi potem strošek tega pregleda odštejejo pri ceni leč – pač že vsa leta prakticiram njihove leče. Koncesije nimajo.

Zdaj pa problem: včeraj so se mi razbila 17 let stara očala, ki jih imam za zvečer, da lahko po tistem, ko dam leče ven, še kaj brkljam, ker drugače je okrog mene sama megla…. Nosim jih – no, nosila sem jih 🙁 – tudi ob dnevih, ko so oči “počivale”.

Ker mi velik strošek predstavljajo že kontaktne leče, si trenutno ne predstavljam, kako priti do novih očal 🙁 Žal se ne da, da bi šla nekam na samoplačniški pregled, pri očalih pa bi mi del stroškov krilo zdr. zavarovanje – po mailu sem dobila takšen odgovor.

Kamorkoli kličem, je čakalna doba na koncesijo vsaj pol leta 🙁

Zdaj pa me zanima samo eno: kaj storiti v takem nujnem primeru? Ob moji dioptriji sem brez kontaktnih leč oz. brez očal praktično slepa 🙁 Žal leč ne morem nositi 24/7 – uporabljam mesečne. Imam majhne otroke, ki se ponoči veliko zbujajo in ne vem, kako naj pol leta funkcioniram brez očal :(((

Iskrena hvala za kakršenkoli nasvet, trenutno dejansko ne vem, kaj naj 🙁

Kontaktirajte nas, pa vam mogoče lahko kaj pomagam:

Iskrena hvala za ponujeno pomoč. Na srečo sem včeraj po dolgem in intenzivnem iskanju našla ambulanto, kjer bom na vrsti že čez 3 dni.

New Report

Close