Najdi forum

Lep pozdrav

S fantom sva skupaj že 10 let. Najini spolni odnosi so že od samega začetka neuspešni.
Namreč ima zelo veliko težavo z erekcijo. O tem se zelo veliko pogovarjava, sva bila že pri urologu, hodil je k psihiatru ter jemal antidepresive, ki niso nič pomagali.
Star je 30 let, jaz pa 28. Problem je , da naju že itak noben ne jemlje resno, ker sva mlada.
Imava dolge debate in iskrene, on trdi, da je to začel opažati že pri prejšnji punci torej 11 let nazaj.
Problem je pa tak, da ima željo po spolnosti vendar , ko je predigra penis malo otrdi vendar kmalu usahne in ni možno, da bi lahko šel v mene. Dobil je tudi različne tablete viagro,…
Ko sva brala o tabletih sva bila začudena, ker namreč naj bi viagra držala tudi do 24 ur ali celo več. Pri njemu ne drži niti 5 ur. Tudi opazila sva , da že 2 leti ali celo več skoraj nima več jutranje otrdelosti penisa.
Zelo sva že obupana saj že eno leto delava na otroku katerega si zelo želiva in je zelo velik problem, ker namreč brez tabletov ne moreva imeti več spolnih odnosov. Kar se tiče pa prezgodnejga izliva je pa itak zelo hiter kljub tabletu vendar to se nama ne zdi še tako velik problem kot to, da še do izliva ne prideva. Kot sem omenila si želiva otroka.

Če se sprašujete zakaj sva še vedno skupaj, sva pač tak par , ki se imava neskončno rada in sva si nekako zaobljubila, da bova premagala to težavo vendar nama ne uspeva, zato se obračam še na vas, če nama lahko na katerikoli način pomagate.

Lepo se vam zahvaljujem

Spoštovani!

Seksualnost in človekova spolna potreba ali sla je nekaj, kar se razvija od rojstva do konca pubertete. Razvija se na področjih in v oblikah, ki na zunaj nimajo s spolnostjo nobene povezave. Gre pa za učinke medsebojnih odnosov, v katerih si izdelujemo svoja prepričanja, pridobivamo izkušnje, doživljamo take in drugačne zgodbe.
Tudi nikoli prav ne pridemo do možnosti, da bi ubesedili vse, kar nas preplavlja ob izkušnjah seksualnega razmerja z drugo osebo.
Dodatna težava je pri tem, da večina vsebin deluje iz nezavednih predelov naše duševnosti in da pri raziskovanju teh področij in srečanju z njimi sami ne pridemo prav daleč.
Vnaprejšnjega odgovora v tem primeru ne vidim možnega.
Vidim pa smisel v raziskovanju in pozdravljam vašo naravnanost, da ne obupate.

Tudi pri iskanju pomoči je tako, da gre za medosebni odnos. In v nekaterih odnosih se ujamemo, v nekaterih pa ne, kljub strokovnim referencam in kompetencam človeka, ki ga izberemo za pomočnika.
Ker je to vajina skupna tema, bi se za začetek lotil pomoči, kjer sta vključena oba – zaradi pogovora, kako s tem lahko skupaj živita.

V vašem primeru lahko opišem, kako bi se sam lotil pomoči.

Vsekakor bi raziskoval, kaj se je dogajalo v osebni zgodovini razvoja spolnega nagona, o njegovem prebujanju.
Imamo tehnike, ki omogočajo, da pridemo do informacij o vplivih vzgoje na nas, tudi do precej izrinjenih informacij, ki vplivajo na naša vedenja. Kako je bilo z možnostjo izražanja sebe, z lastno aktivnostjo, s predanostjo igrivosti, z raziskovanjem…? Veliko je vprašanj in veliko področij v razvoju zgodovine vsake osebnosti, ki bi jih bilo vredno raziskati.
In zakaj vidim, da bi bilo več koristi, če bi to raziskovanje potekalo v dvoje?
Partnerja navadno izberemo po nekih vnaprej izdelanih podobah, z nekimi notranjimi razlogi. V prepletu partnerstva se dogajajo odzivi, izmenjava informacij, kjer ene krepijo določena vedenja ali prepričanja, druge pa jih zavirajo. Spet večinoma brez zavedanja, v glavnem pa povsem brez namenov enega ali drugega.
Moja domneva je, da je tudi v vajinem odnosu kaj podobnega, kar bi bilo vredno raziskati.

Tu ne gre za to, da bi bilo s kom kaj narobe. Gre za neko igro, v katero vstopimo s partnerstvom in v njej se dogajajo neke zakonitosti in neki izidi. Neki medsebojni vplivi popolnoma brez krivde kogarkoli. Vendar z raziskovanjem lahko (in navadno se to praviloma vedno zgodi) pridemo do sprememb v prepričanjih do sebe ali drugega, ki prinesejo tudi spremembe v vedenjih in drugih izidih.

Verjamem, da je vajina zaobljuba glede reševanja iz vajinem neskončne ljubezni nekaj, kar vama večina parov lahko zavida in v to verjamem skupaj za vama, da vama uspe!

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,
imam podoben problem. Pri 22-ih letih sem se prvič podal v spolne odnose s svojo punco in pri predigri z otrdelostjo nikoli ni problem vendar je nekako tako da predigra vzame svoj čas in tako ko pride po predigri do penetracije resnično ne traja dolgo (max 2-5min) preden pride do izliva. Za tem ud takoj tudi ohlapne. Po tem ga je skoraj nemogoče spraviti nazaj v otrdelo stanje zaradi česar sem že precej jezen, punca pa ob tem tudi ne ostane ravnodušna. Naj omenim da imam tudi še vedno probleme z kožo, z aknami itd. A je možno da je to pri 22 letih še vedno del pubertete in se zna stanje kasneje izboljšati? in ja, tudi do občasne nenadzorovane otrdelosti sredi dneva še vedno prihaja…

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Andrej

Podzravljeni!

Priporočam, sa si preberite zelo dober odgovor mojega kolega dr. Hajdinjak na začetku teme, z datumom 23.06.2009:

“Prezgodnja ejakulacija (prezgodnji izliv) je pogosta tema tako uroloških kot psihiatričnih in psiholoških ambulant in posvetovalnic. Tudi farmacevtska industrija se trudi proizvesti tabletko, ki bi moškim omogočala dalj časa trajajoč spolni odnos. Razvitih je veliko tehnik in pripomočkov, nasvetov in navodil. Uporabljajo se zdravila, seksualna terapija in psihoterapija, najbolje pa kombinacije naštetega.

Prezgodnjo ejakulacijo v zdravstvu označujemo kot stalno ali ponavljajočo se situacijo, ko pride do izliva semena (ejakulacije) z minimalno stimulacijo in to pred samo vstavitvijo penisa v nožnico, ob sami vstavitvi ali kmalu po njej – prej, preden moški to želi. Opišemo jo lahko tudi kot nezmožnost zadržati izliv semena toliko, da bi lahko uživali v spolnosti. Gre lahko tudi za izliv semena brez zadovoljive erekcije, ki bi omogočila spolni odnos.
Za »diagnozo« prezgodnjega izliva so potrebne tri stvari: 1. izmerjen kratek čas od vstavitve penisa v nožnico do izliva, 2. občutek, da ni nobene kontrole nad izlivom in 3. nezadovoljstvo s spolnim odnosom.

Veliko študij je merilo čas od vstavitve penisa v nožnico do izliva. Meje, kako kratek mora biti ta čas, da lahko govorimo o prezgodnjem izlivu, so različne, od 15 sekund pa do 2 minuti. Kot povsem normalen čas, ko pričakujemo izliv semena po vstavitvi penisa v nožnico in ob spolni aktivnosti, opredeljujemo čas od 2 minuti do 10 minut. Če »zdrži« dve minuti ali več, ne moremo govoriti o prezgodnjem izlivu. O prezgodnjem izlivu kot »bolezni« ne moremo govoriti, če gre za močno vzburjenje ob novem partnerju ali odnosu v novi, posebej dražljivi situaciji, če gre za redke odnose ali če so posredi zdravila oziroma prenehanje jemanja nekaterih psihotropnih zdravil ali substanc.

Nekateri moški imajo prezgodnji izliv vse življenje, nekateri samo v določenih situacijah ali partnerkah, pri nekaterih se razvije kasneje v življenju (zaradi slabše erekcije v starosti se pojavi bojazen, da bo penis »uplahnil« prehitro, pred koncem odnosa, zato »pohitijo«). Kadar se prezgodnji izliv pojavi kasneje v življenju, je vzrok in zdravljenje treba iskati v novih okoliščinah – na primer z zdravljenjem erektilne disfunkcije ali oplemenitenjem odnosov v partnerstvu.

V konkretnem primeru bi bilo morda smiselno poskusiti na nevsiljiv, »naraven« način povečati pogostnost spolne aktivnosti z možem. Če se bo o tem pripravljen pogovarjati, lahko obišče kateregakoli urologa, ki mu bo svetoval ali pa ga napotil do kolega, ki se s tem ukvarja podrobneje in najverjetneje mu bo ponujeno kakšno zdravilo v preizkus. Idealno pa bi bilo, po mojem mnenju, da, ko se bosta o tem pogovorila in se odločila, da želita ta del vajinega odnosa spremeniti, poskusiti izboljšati in je to tako pereče, da sta zato pripravljena tudi skupaj poiskati pomoč, da torej skupaj obiščeta kakšnega psihiatra – seksologa. Gotovo se s tem ukvarja marsikdo, najbolj brez zadržkov pa priporočam gospo Ireno Rahne-Otorepec ali gospoda Slavka Ziherla. O njuni ambulanti (Ambulanta za spolne motnje Psihiatrične klinike v Ljubljani) je bilo že govora na Med-over-net v forumu Splošna psihiatrija. Morda obiščeta katero od trgovin s spolnimi pripomočki in izbereta na primer kondome z lokalnim anestetikom, ki naj bi zmanjšali prekomerno draženje penisa. Obstajajo tudi pršila ali kreme.
Preberite več o tem na internetu, če govorite angleško bi svetoval stran ameriške klinike Mayo (http://www.mayoclinic.com/health/premature-ejaculation/DS00578).

Morda lahko preizkusite tehniko stiskanja (»squeeze technique«). Med predigro stimulirajte partnerja kot navadno, dokler ne bo skoraj pred izlivom. Takrat stisnite konec njegovega penisa, na prehodu med glavico in telesom penisa in čvrsto držite nekaj sekund – tako dolgo, da se občutek, da prihaja izliv, poleže. Seveda penisa pri tem ne krivite na silo, da ga ne zlomite! Samo objemite in stisnite in držite. Ko sta tako izliv odložila, počakajte 30 sekund, nato pa spet nadaljujte s predigro. Nato lahko postopek ponovite. S ponavljanjem nekateri pridobijo možnost kontrole ejakulacije toliko, da lahko vstavijo penis v nožnico, ne da bi ob tem doživeli izliv.

Zdravila, ki se uporabljajo, so antidepresivi katerih stranski učinek je podaljšan čas do izliva. Navadno so bolj učinkoviti, če se jemljejo redno, nekateri pa jih predpisujejo tudi po potrebi – od eno do nekaj ur pred odnosom. Primeri zdravil so sertralin (Zoloft, Asentra), klomipramin (Anafranil), paroksetin (Seroxat) in drugi. To so »prava psihiatrična zdravila«, izključno na recept, največ izkušenj s predpisovanjem imajo psihiatri, predpisujejo pa jih tudi splošni zdravniki ali včasih urologi. Podobno zdravilo s krajšim časom delovanja (manj stranskih učinkov), z mednarodnim nelastniškim imenom dapoksetin, ki so ga razvili in ga nameravajo tržiti prav v ta namen, bo morda prišlo v lekarne zahodne evrope letos ali naslednje leto (pod imenom Priligy, Janssen-Cilag). Od evopske agencije za zdravila (EMEA) je dobilo predhodno odobritev, ameriška FDA pa ga je zavrnila. Zdravilo dapoksetin bo (ko bo in če bo dostopno) najverjetneje na beli recept – torej samoplačniško.

Vprašanje je postavljeno prek spleta. Gre za temo, o kateri na spletu piše toliko, da se zdi nemogoče dodati še karkoli novega. Vsekakor – če vas ta težava obremenjuje – se lahko obrnete na zdravnika, urologa ali psihiatra in lahko pričakujete pomoč, vendar le, če bo ocenil, da je stvar res huda. Kdor pa na primer zdrži 3 minute in bi rad ta čas podaljšal na 6 minut, naj pregleda literaturo, pobrska po spletu in vadi ter pri upoštevanju raznih nasvetov uporablja kanček zdrave pameti.
Tu so še tantrični seks in joga (objavljen je celo znanstveni članek, kjer dokazujejo uspešnost joge pri zdravljenju prezgodnjega izliva v primerjavi z zdravili), vendar pa to ni več moje področje…” KONEC CITATA

Priporočam vam tudi drugi link o temi prehitrega izliva (v angleščini):

[www.prematureejaculation.com]

Srečno branje! Če imate vprašanja po branju, smo tu.

Lep pozdrav!

Objava čaka odobritev

New Report

Close