Najdi forum

velik problem zame

Pozdravljeni.

Tudi jaz imam “problem”, zame kar velik. Imam namreč grozno tremo, predvsem ko moram kaj povedati pred večjim številom ljudi, ali pa kdaj postrežiti kavo, sok. Če sta dva ni problema, čim jih je več, pa groza, ponoči ne spim, oziroma se mi kar sanja o tem. Sicer ljudi na splošno me ni strah,sem družabna. Ampak če imam kakšen govor potem pa groza. Tresejo se mi roke, tako da kave ne morem postrešt. Kaj mi predlagate, mogoče obisk psihiatra, sem o tem razmišljala, ampak dlje od tega nisem prišla. Želim si namreč rešiti tega problema.

Draga “artana”!

Morda ti ni treba ravno takoj k psihiatru zaradi treme, lahko pa kakšnega pokličeš in ga vprašaš, kako bi si lahko pomagala na to temo. V Psihiatrični bolnici Begunje imaš npr. krasnega mladega zdravnika psihiatra, dr. Jurija Bona, ki bi ti morda lahko povedal kaj pametnega na to temo.

Ena izmed stvari, ki bi ti znala pomagati, je tudi strokovna literatura-čisto konkretno v zvezi s tremo. Razumsko se ne boš mogla prepričati, da zdaj pa boš v redu in ne boš več imela treme. To, da imamo tremo, od nekje izvira, zato je najbolje, da se najde vzrok za tak pretiran strah pred množico. Vsak od nas do neke mere čuti ta strah, problem pa je, če je to bolezensko.

Začni nekje tukaj, potem pa se ti bodo stvari odpirale same od sebe. Samo od sebe pa se to gotovo ne bo uredilo. Tudi, če si boš prigovarjala dan in noč.

Poskusi najprej tako, vmes pa se še kaj oglasi.

Držim pesti!!!

Maja

New Report

Close