Najdi forum

Prebava

Spostovani!

Na Vas se obracam s problemom, ki ga imam ze vec kot leto … Zacelo se je vseskupaj z dolgim obdobjem drisk … Po obisku zdravnika, ki je narocil najprej pregled blata (b.p.), krvi (besede zdravnika, da je kri vec kot odlicna), me je napotil se na kolonoskopijo (izvid b.p.) … Zdravnik, ki jo je opravil, je dejal da ne vidi nicesar kar bi bilo narobe (edino nasel je manjse hemeroide v notranjosti) … Zdravnik je dejal da sem si verjetno porusil prebavo, ki se naredi dosti hitreje, kot pa potem vzpostavi nazaj …

Driske (ob uporabi probiotikov – razni jogurti ipd.) ni vec … Naredil pa se je problem, da imam pa sedaj tezave z zaprtjem … Pri odvajanju opazim (nekaksno) prozorno sluz, krvavitev nikoli ni bilo. Kaj bi lahko se naredil, da bi se prebava normalizirala???

Spoštovani!

Pri preprečevanju zaprtja je najpomembnejša prehrana in zadosten vnos tekočine. Dnevno je potrebno zaužiti 20-30 g balastnih snovi, ki jih najdemo v sveži zelenjavi, stročnicah, žitu in mlevskih izdelkih ter v surovem in neolupljenem sadju. Poleg tega je potrebno ustrezno gibanje.
Veliko ljudem pomagajo suhe fige, laneno seme, ki ga namočijo čez noč in zaužijejo zjutraj, topel Donat….. Če težave po spremembi dietnega režima ne minejo, opravimo lahko dodatne preiskave za ugotavljanje funkcionalnega zaprtja (o tem je napisano v poglavju zaprtje).

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close